NPO/Radio1 | Gesprek over de hongerstaking van Venezolanen

Radio 1 presentator Jurgen van den Berg
in gesprek 
met NOS-correspondent Dick Drayer

Dick Drayer – NOS correspondent

Het is een wanhoopsdaad, van een groep Venezolanen op Curacao: ze zijn in hongerstaking gegaan. Uit protest tegen hoe ze door Curacao worden behandeld.

Al maanden zitten de Venezolanen in de gevangenis – maar zelf vinden ze dat onterecht. En mensenrechtenorganisaties zijn het met ze eens.

Vanochtend op radio 1, kruisgesprek met Jurgen van der Berg over de hongerstaking van Venezolanen in de SDKK-gevangenis

Bron: NPO/Radio 1/NOS

2 Reacties op “NPO/Radio1 | Gesprek over de hongerstaking van Venezolanen

  1. De voormalige president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela, nam in de jaren dat hij een politieke gevangene was, ook deel aan een vijf dagen durende hongerstaking. Zeven dagen lang hield hij vast aan zijn besluit, zonder te eten of te drinken, met het gevolg dat hij ernstig ziek naar het gevangenishospitaal werd overgebracht. De boodschap kwam over, hoewel het hem bijna zijn leven kostte. Achteraf gaf hij toe dat het verkeerd van hem was geweest zijn leven op deze manier in de waagschaal te stellen, en nooit meer zou hij zo’n handelwijze volgen. Wat was er in werkelijkheid gebeurd???? Welnu, hij ontdekte dat zijn medestakers ’s nachts stiekem voedsel gebruikten en waar het voedsel vandaan kwam was ook een rarara geval. Treiteraars (in gevangenissen) proberen met woorden te dreigen, te intimideren en de baas te spelen. Maar sommigen gebruiken hun mond, dus in hongerstaking gaan. Maar de meeste hedendaagse gevangenissen maken dus duidelijk dat zij onder geen enkele voorwaarde toe zult geven, en het alom bekende motto van de meeste gevangenissen is dus kort en krachtig gezegd: wij verzetten 0ns, en laten ons niet intimideren, zodat het ons weinig moeite zal kosten hun aan hun eisen te laten voldoen. Hoe minder mond om te eten, hoe beter. Maar wij houden voet bij stuk. BASTA.

  2. Wat een aanstellerig gedoe, die hongerstakingen, meer iets voor Drechi.

    Herinner me dat Gerrit Schotte het ook eens gedaan heeft, maar die stopte zodra hij honger kreeg, de ochtend van de tweede dag van zijn hongerstaking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *