NPO | Vluchtelingen uit Venezuela zoeken in het gastvrije Colombia een nieuw thuis

Vluchtelingen uit Venezuela zoeken in het gastvrije Colombia een nieuw thuis

De situatie in Venezuela is zo slecht dat miljoenen mensen een veilige thuishaven zoeken buiten de grenzen van hun eigen land. Colombia ontvangt de vluchtelingen met open armen, iets waar we in Nederland nog wat van kunnen leren.

Riza belt met Tineke Ceenen, directeur van Stichting Vluchteling Nederland, om meer te weten te komen over deze situatie.

Luister hier

Bron: NPO Radio 1

2 Reacties op “NPO | Vluchtelingen uit Venezuela zoeken in het gastvrije Colombia een nieuw thuis

  1. Joep Meloen

    Het land is grofweg 30 keer zo groot als Nederland en heeft nog geen 50 miljoen inwoners oftewel ze hebben wel wat ruimte over.
    Nederland is één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld, daar leeft men al op een kluitje.
    Bovendien spreken ze in Colombia ook Spaans, maakt het wel zo gemakkelijk voor de Venezolanen. Als die in Nederland zouden terechtkomen werd het een ander verhaal.

    Ik snap die zogenaamde vluchtelingen organisaties niet zo goed. Velen denken dat er maar een paar landen op deze wereld zijn en die landen moeten alle vluchtelingen van de gehele wereld opvangen. Er zijn landen die nog nooit vluchtelingen hebben opgevangen, laten we het daar eens over hebben.

  2. De titel iseen Tikje overdreven wel. Er wordt behoorlijk geroofd door ze ook. Dus wielen sluiten ‘savonds vroeg hun deuren ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *