NRC | Als tiener ontvoerde Argentijnse vrouw na ruim dertig jaar bevrijd

Casper van der Veen

De 45-jarige vrouw (tweede van links) en haar 9-jarige zoontje (tweede van rechts), hier onder begeleiding van twee Argentijnse agenten. © AFP

De inmiddels 45-jarige vrouw werd met haar zoontje bevrijd uit Bolivia en is herenigd met haar familie.

Een Argentijnse vrouw die in de jaren tachtig als tiener werd ontvoerd door mensenhandelaars is na 32 jaar bevrijd. In een gezamenlijke actie van de Argentijnse en Boliviaanse politie werd de nu 45-jarige vrouw samen met haar 9-jarige zoon eerder deze maand uit het huis gehaald waar ze werd vastgehouden. Zij is inmiddels herenigd met haar familie, melden Argentijnse media dinsdag.

De verblijfplaats van de vrouw was onbekend, tot de politie eerder dit jaar een tip ontving dat ze gevangen gehouden werd in Bermejo, in het zuiden van Bolivia. Na lang speurwerk werd de woning gevonden waar zij verbleef. De namen van de vrouw en haar kind zijn niet bekendgemaakt. Ook over wie er verantwoordelijk was voor de ontvoering wordt met geen woord gerept.

De bevrijding vond begin december plaats, maar werd dinsdag pas door de Argentijnse politie gemeld. De vrouw en haar kind zijn erna naar haar familie in het Argentijnse Mar del Plata gegaan.

Bron: NRC Handelsblad

2 Reacties op “NRC | Als tiener ontvoerde Argentijnse vrouw na ruim dertig jaar bevrijd

  1. Als ik deze politievrouwen zie, valt gelijk op dat deze fysiek goed getrainde agenten zijn. Het is toch wat anders dan de dikke politievrouwen die we hier hebben. Dat begrijp ik niet, mijn vrouw werkt op kantoor maar toch zit het politie uniform haar beter dan de meeste politievrouwen hier. Nou ik het toch over heb, moet ik zeggen, hetzelfde geldt voor het verpleegstersuniform.

  2. 30 jaar gevangen houden ?
    Prima, dan ook maar de daders 30 jaar gevangen houden om ze te laten voelen hoe dat is en dan nog eens 30 jaar er bovenop als straf. Dan leren ze het wel af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *