NRC | Curaçao per direct in lockdown

Lege straten in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Foto Prince Victor/ANP

Curaçao is per direct in lockdown om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De zaterdag op het eiland ingestelde avondklok werd een dag later omgezet in een volledige afsluiting van het openbare leven, meldt het Antilliaans Dagblad.

De reden voor de snelle aanscherping is dat op het eiland voor het eerst Covid-19 bij iemand is vastgesteld die mogelijk niet besmet is geraakt door een buitenlander, maar door een andere Curaçaoënaar.

Wie zich niet aan de nieuwe maatregel houdt, kan opgepakt worden door de politie of een boete opgelegd krijgen. Enkel mensen met „vitale functies” mogen nu nog op straat zijn, zei premier Eugene Rhuggenaath tijdens een persconferentie. „Het gaat om politie, artsen, verpleegkundigen, maar ook beveiligingsbedrijven en leden van de pers.”

Op het eiland zijn negen besmettingen met het coronavirus geconstateerd, volgens cijfers van de Johns Hopkins University. Eén patiënt is overleden. Afgelopen weekend werd al aangekondigd dat het inreisverbod voor het eiland is uitgebreid. De komende twee weken zijn niet alleen buitenlanders niet meer welkom op het eiland, maar ook Curaçaoënaars die in het buitenland verblijven.

Bron: NRC Handelsblad

Een Reactie op “NRC | Curaçao per direct in lockdown

  1. Sjonge jonge jonge, die foto lijkt wel op een trieste cowboy-film opgenomen in een verlaten stad waar de tipo en de bandido tegenover elkaar staan en afwachten wie de snelste is (draw), zijn revolver trekt en schiet. Het is een afrekening…….Django style. Alle bar-vrouwtjes verschuilen zich…….Django heeft een klein sigaartje in zijn rechter mondhoek……. The good, the bad, and the ugly. For a fistful of dollars. For a few dollars more. Django unchained. Massacre time etc.etc. Rechts een bar…… met klapdeurtjes…….kokend hete zon……..een klein jongetje dat vlug oversteekt…….., moeders die hun kinderen gauw binnenhalen…….enkele vastgebonden paarden ………….een stofwolk………doodse stilte…….spanning………one,…… two,…..three. Beiden trekken plotseling hun revolvers…..twee schoten…..en de bandiet valt dodelijk gewond neer……………..E tipo a gana…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *