NRC | Hongerlijdende Venezolanen zien hun president een biefstuk in bladgoud eten

Amsterdam – De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft zich bij zijn landgenoten verder ongeliefd gemaakt door zich te goed te doen aan een vergulde biefstuk. Op de terugreis van een bezoek aan Azië maakte Maduro een tussenstop in Istanbul, waar hij dineerde in het restaurant van de excentrieke Turkse chef Nusret Gökçe.

Deze kok, op sociale media beter bekend als Salt Bae, heeft een grote schare volgelingen op Instagram. Daar plaatste hij maandag twee video’s van zijn bekende Venezolaanse gast. Te zien is hoe de kok de in bladgoud gewikkelde steak aan tafel bereidt, terwijl Maduro en zijn vrouw Cilia Flores lachend toekijken. Maduro rookt een sigaar uit een doos waarop zijn naam is gegraveerd.

De beelden leidden tot woedende reacties nu Venezuela kampt met grote voedselschaarste. „Terwijl de Venezolanen lijden en sterven van de honger, zitten Nicolás Maduro en Cilia te genieten in een van de duurste restaurants ter wereld”, stelde oppositieleider Julio Borges.

De Amerikaanse senator Marco Rubio, een Republikein van Cubaanse komaf uit Florida, twitterde dat Gökçe „niet de president van Venezuela heeft uitgenodigd, maar de te dikke dictator van een natie waar 30 procent van de bevolking maar één keer per dag kan eten en kinderen lijden aan ondervoeding”.

Na alle ophef verwijderde Gökçe de filmpjes snel. Ook zijn ‘Instagram Story’ – een bericht dat normaal een etmaal lang zichtbaar is – met een foto en de tekst ‘I love Venezuela’ is gewist. Zijn bijnaam Salt Bae verwijst naar zijn extravagante manier van koken, waarbij hij – met donkere zonnebril op – lappen vlees kwistig met kruiden bestrooit. (NRC)

Bron: NRC Handelsblad

5 Reacties op “NRC | Hongerlijdende Venezolanen zien hun president een biefstuk in bladgoud eten

 1. Ik denk dat de doopceel van v Rijn een keer gelicht moet worden!

 2. Abraham Mossel

  @ Brian S ,Maar de dag dat Helmin geen gratis ? biefstukkie ging eten bij Boaose (daar zat Gerrit de Raaf met Jammie te eten ) , maar op advies van zijn vriend! Wilsoe een vissie ging eten op marie pampoen kreeg hij geen vis maar gratis 9 blauwe bonen in zijn rug, wie weet gaat Jammie echt eens praten ( kotsen) dan moet er op korte termijn op zeker een nieuwe lik bij gebouwd worden op Curacrim.

 3. joop savaneta

  Zo ziet een varken er uit.

 4. Helmin Wiels ging ook lekker biefstukjes eten bij Boaose.

 5. Doet me denken aan Schotte die, terwijl Curacao armoede leed, met zijn hypocriete stoeipoes Stella van Rijn en zijn domme dikke prive fotoslaaf Ramsay Soemanta belastingmiddelen verbrassend de wereld over trok.

  3 van de vier MFK ministers van toen zitten inmiddels in de gevangenis, maar Stella van Rijn zit nog steeds in Forti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *