NRC | Kustwacht Curaçao haalt Venezolaanse immigranten uit zee

Guus Ritzen | NRC Handelsblad

Kustwacht Curaçao haalt Venezolaanse immigranten uit zee

Kustwacht Curaçao haalt Venezolaanse immigranten uit zee

De kustwacht van Curaçao heeft een groep Venezolaanse immigranten voor de kust van het Caribische eiland opgepakt en vastgezet. Het gaat om 21 personen in totaal, schrijft persdienst AP.

De immigrantenboot werd vrijdagavond opgemerkt, zo’n tien kilometer ten zuiden van het eiland. De groep bestaat uit twintig Venezolanen en een Colombiaan. Maandagavond (lokale tijd) zaten ze nog steeds vast op verdenking van het illegaal proberen te bereiken van Curaçao. Aan boord vond de kustwacht smokkelwaar, waaronder sigaretten en munitie.

Economische chaos

Door de economische chaos in Venezuela probeert een toenemend aantal mensen het land te verlaten – dat 65 kilometer ten zuiden van Curaçao ligt. De Venezolaanse oppositie waarschuwde maanden geleden al dat inwoners van het land naar omringende landen dreigen te vluchten.

Lees meer over de situatie in Venezuela: Honger drijft de Venezolanen tot plunderingen en wanhoop
Venezolaanse vluchtelingen illegaal-4 | Kustwacht Defensie Caribisch Gebied

Venezolaanse vluchtelingen op Curacao | Kustwacht Defensie Caribisch Gebied

Venezuela verkeert al enige tijd in een crisisstaat. De economie van het land draait voor een groot deel op olie. Door de dalende prijs daarvan – maar ook door financieel wanbeleid – bevindt Venezuela zich al tijden in barre economische omstandigheden. De hierdoor ontstane voedselschaarste drijft de inwoners tot grootschalige plunderingen.

In januari kondigde president Maduro de noodtoestand af, die hij in mei verlengde.

Bron: NRC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *