VK | Martina naar halve finales 200 meter

Martina naar halve finales 200 meter

Churandy Martina naar halve finales 200 meter

Sprinter Churandy Martina heeft zich dinsdag eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de 200 meter bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking. De oud-Europees kampioen op deze afstand eindigde als tweede in zijn serie in een tijd van 20,22 seconden.

Hij was dit seizoen nog niet zo snel geweest. De Panamees Alonso Edward won in 20,11. De halve finales zijn woensdag.

Martina kwam in Peking ook al uit op de 100 meter. Hij strandde in de halve finales en klaagde na afloop over pijn in zijn benen. De 31-jarige atleet van Curaçao heeft chronische hamstringklachten. De 200 meter is wel zijn betere afstand.

Martina klaagde na afloop niet.

,,Het ging makkelijk. Ik kon het de laatste meters al laten lopen. Toen ik uit de bocht kwam, wist ik al dat ik het wel zou halen. Waarom alles geven als het niet hoeft?

De volgende wedstrijden zijn ook belangrijk”, zei hij. Ook fysiek had hij geen klachten.

,,Helaas niet, dus ik moet wel lopen. Ik ging met vertrouwen naar de start, anders zou ik niet eens starten.”, zei hij schertsend. ,,Nee hoor, ik ben heel blij. Dit is ook een goede stap op weg naar Rio”,

keek Martina nu al vooruit naar de Olympische Spelen over een jaar.

Usain Bolt drong eveneens door naar de halve finales. De wereldkampioen op de 100 meter aast op de dubbel in Peking. De Jamaicaanse sprintgigant won zijn serie in 20,28. Langzamer dan Martina, maar Bolt ‘bolde’ wel heel nadrukkelijk uit op de laatste meters van zijn race.

Bron: Volkskrant

Een Reactie op “VK | Martina naar halve finales 200 meter

  1. Abraham Mossel

    Goed gedaan jonge gefeliciteerd, een ander Curaçaonaar had het op dit moment niet beter gedaan, ga er maar eens voor staan 20,22 seconde over 200 meters,. Maar misschien loopt Gerrit de Raaf eerdaags op de luchtplaats in SDKK over een tijdje wel tikkie sneller !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *