NRC | Negen militairen aangehouden voor bezit harddrugs

Zes militairen werden aangehouden op kazernes, drie anderen op hun woonadres | Belia Heilbron

Begin juli werd een Nederlandse militair opgepakt op verdenking van drugssmokkel vanuit Curaçao. Een dag eerder werd cocaïne ontdekt in een container op een marinebasis op het eiland. Deze zou naar Nederland worden vervoerd. Op de foto de Oranjekazerne in Schaarsbergen | Remko de Waal/ANP

Negen militairen zijn maandagochtend aangehouden op verdenking van het bezitten en verstrekken van harddrugs. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee maandag bekendgemaakt. Drie militairen werden aangehouden op hun woonadres, de anderen op kazernes.

Vijf militairen werden aangehouden op de Johannes Postkazerne in Havelte, een ander op de de Oranjekazerne in Schaarsbergen. De aanhoudingen werden gedaan op bevel van de officier van justitie van het Arrondissementsparket Oost-Nederland, aldus de marechaussee.

Over de identiteit van de militairen heeft de marechaussee niets bekendgemaakt. Een woordvoerder laat weten verder niets over de zaak naar buiten te brengen. Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland onderzoekt de zaak.

Begin juli werd een Nederlandse militair opgepakt op verdenking van drugssmokkel vanuit Curaçao. Een dag eerder werd cocaïne ontdekt in een container op een marinebasis op het eiland. Deze zou naar Nederland worden vervoerd. Een jaar eerder trof de marechaussee op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn een grote hoeveelheid drugs aan.

Bron: NRC

4 Reacties op “NRC | Negen militairen aangehouden voor bezit harddrugs

 1. wladimiro matos

  De betrokken militaire commercianten behoren tot de uit Colombia overgewaaide ORANJE economie.
  Ze hebben veel talent , ze zijn erg creatief en ze zijn vooral ontzettend ondernemend.
  Ze weten precies hoe ze moeten inspelen op de vraag van hun klanten.
  Ze nemen veel risico’s. Ze zitten nu achter de tralies. Echter deze soldaten hebben tijdens hun opleiding leren omgaan met collateral damage.
  Kortom er is geen man overboord.

 2. Zag toevallig op facebook een bericht dat ze i.v.m. met de verdwenen 600 of was het toch 800 kilo cocaïne een ex politieagent hebben opgepakt. Het was dus toch niet voor persoonlijk gebruik.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  Nee Clapas:
  Ze moeten gewoon minder snuiven!!! Simpel!!!!!

 4. Het moet toch makkelijk op te lossen zijn, gewoon de duur van de uitzending verkorten. Heiko de Jong zit hier al bijna 5 jaar dan gaat je gewoon de lokale tradities overnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *