NRC: Rapport Aruba staat er financieel veel slechter voor dan het zegt

Aruba

Aruba

Den Haag. Het financieringstekort van Aruba is dit jaar bijna dubbel zo hoog als het land had begroot: 9,3 procent van het bruto binnenlands product. Dat blijkt uit onderzoek dat Nederland heeft laten doen naar de overheidsfinanciën van het Antilliaanse eiland. Ook de staatsschuld is hoger dan ingeschat (80,7 procent). In juli ging de Arubaanse premier Mike Eman in hongerstaking uit protest tegen de Nederlandse ‘inmenging’ met zijn begroting. Om de financiën op orde te krijgen, zal Aruba veel ambtenaren moeten ontslaan. (NRC)

NRC Handelsblad

3 Reacties op “NRC: Rapport Aruba staat er financieel veel slechter voor dan het zegt

 1. Witteveen R.

  Eh…mmm,ik wil er eigenlijk niet aan denken maar eh…mmm,
  het zal toch niet zo zijn dat ook onze frequente bezoeker van Curaçao Pechthold zich ook al de geneugten van corruptie heeft laten welgevallen. Ik kan mij er niets eh…mmm toch wel iets bij voorstellen….gezien zijn gedrag in de Nederlandse politiek.
  Rare man.
  (Gruyters,Van Mierlo,Terlouw enne ……….ene Pechthold….we zijn wel afgezakt qua integriteit en staatsmanschap).

 2. W de Bruin

  Mevrouw Hanchchi:
  stel nou dat de rekenkamer in Nederland een diepgaand onderzoek wil gaan doen naar het financiële jaarverslag 2013 van D66 en Pechtold gaat daarop in hongerstaking onder het mom waar bemoeien zij zich mee, de accountant heeft het toch al goedgekeurd, wat zouden wij dan denken van dat jaarverslag en van Pechtold? Heeft u ‘m?
  Pas als D66 zou zeggen” kom maar op dan kun je zien hoe snor dat bij ons zit en kunnen wij mogelijk als voorbeeld dienen voor andere partijen “, tja dan zou het zo maar kunnen dat D66 er weer een vele stemmen bij krijgt.
  Overigens meen ik aan uw lichaamshouding en gezichtsgrimassein alsmede aarzelend wel/niet reagerend bij de interrupties te mogen concluderen
  dat u zelf ook niet helemaal achter het verhaal stond wat u van
  de D66-leiding daar moest debiteren.

 3. Maar D66 had in het Kamerdebat veel medelijden met die arme Eman die in hongerstaking ging. Jaja, een man van stavast volgens D66. Wat zielig voor hem bedoelde Hanchchi te zeggen ,met -dacht ik te zien- tranen in haar ogen.
  (De tranen in de ogen van het Arubaanse volk interesseren D66 klaarblijkelijk niet). Dat deze megalomane man dat als uiterste redmiddel zag om zijn desastreuze beleid niet aan een derden-onderzoek te laten onderwerpen, waardoor hij faliekant door de mand zou vallen, kwam bij D66 niet op. Als het beleid van Eman c.s. niet snel wordt gestopt dan zal het gehele Arubaanse volk binnenkort aan hongeroedeem lijden ! ( Eman eet nu al weer -na een korte afslankpoging zodat hij in de raceauto zou passen tijdens zijn geplande vakantie in de VS die kort daarop volgde – maar ook dan zijn buikje toch wel rond). Maar daar zit D66 blijkbaar niet mee.
  Het volk van de Caribische delen van het koninkrijk hoeft van D66 niets te verwachten, de elite die het volk knevelt des te meer. Dat is goed om te weten.
  ps niet vergeten :Hanchchi is niets meer dan de ledepop van Pechtold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *