NTR | Advocaat Korver: Arubaanse regering moet ingrijpen in zaak Mitch

Sam Jones


SCHIPHOL – “De Arubaanse regering moet Nederland laten merken dat ze het niet oké vindt hoe er met Arubanen in Nederland wordt omgegaan.” Dat zegt Richard Korver, advocaat van nabestaanden van de Arubaan Mitch Henriquez. Korver overweegt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen.

De advocaat zei dit na de uitspraak op 21 december in de strafzaak tegen twee politieagenten die betrokken waren bij de aanhouding en dood van Mitch Henriquez, ruim twee jaar geleden.

De twee agenten, wiens namen niet bekend worden gemaakt, zijn elk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. De rechter acht bewezen dat ze Henriquez mishandeld hebben en dat de Arubaan, door het overigens toegestane geweld, overleden is. Maar het gebruik van dat geweld ging te ver. De krachtige nekklem, die te lang is aangehouden, was volgens de rechtbank ‘al dan niet in combinatie met een opwindingstoestand’, de oorzaak van de dood van Henriquez.

Vergelijkbare zaak strenger bestraft
Ook advocaat Gerald Roethof, die ook nabestaanden van Mitch Henriquez vertegenwoordigt, overweegt een gang naar het Europees Hof. “Het Europees Hof vond in een vergelijkbare zaak tegen agenten, twee jaar gevangenisstraf niet voldoende. Bovendien mochten die agenten hun baan niet behouden in tegenstelling tot de agenten die in de zaak Henriquez terecht staan.”

Wanneer de advocaten precies actie gaan ondernemen is nog de vraag. Eerst willen ze het vonnis van de rechter onderzoeken.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

8 Reacties op “NTR | Advocaat Korver: Arubaanse regering moet ingrijpen in zaak Mitch

 1. Schot in de roos van Joop Savaneta! Hij heeft helemaal gelijk.

  Het gaat hier om racisme tegenover Europese Nederlanders, en meer nog het geld dat daarmee te verdienen is.

 2. joop savaneta

  Deze advocaat spoort niet met zijn debiele uitspraken. Denkt hij nou echt dat die betrokken politieagenten op dat moment dachten dat ze met een Arubaan hadden te doen. Er wordt een vies spelletje gespeeld waarbij de overheid van Aruba ook een rol in speelt. Ik wil nog eens memoreren naar de zaak van een paar jaar geleden toen drie vermeende ongewapende Venezolaanse bankrovers op Aruba gewoon door Arubaanse politieagenten werden afgemaakt en ik heb toen geen enkele advocaat of politicus daar tegen horen protesteren terwijl dit toch echt op doodslag lijkt en niet eens dood door schuld en misschien speelde hier ook nog een vermeend racisme een rol omdat de slachtoffers Venezolanen waren.

 3. Mogen die politieagenten hun baan behouden ?
  Neen toch.
  Beste Corven, je hebt mijn steun.
  Op naar het europees hof.

 4. redactie curacao

  @Beste Maurice,

  We verwijzen je graag naar de eerdere discussie en onze uitgebreide uitleg hierover op https://www.knipselkrant-curacao.com/nu-acuut-stresssyndroom-waar-henriquez-aan-overleed-bestaat-niet/

  Hopende je hiermee zo volledig mogelijk te hebben geinformeerd,

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 5. Ik betwijfel of er tijdens de worsteling bekend was dat Mitch een Arubaan was. Dit is echt weer een persbericht voor de bühne van deze ratvocaat.

 6. Tja, als je gaat provoceren neem je heel bewust een risico. Jammeren achteraf helpt dan niet meer.

 7. Kan Korver niet beter de ouders verdedigen van het Arubaanse kind dat door een dronken politie agent werd doodgereden?

  De media aandacht daarvoor is nul, zeker vergeleken met de vrachtwagens vol Mitch Henriques bagger die de KKC dagelijks over ons uitstort.

 8. Benieuwd door wie ratvocaat Korver betaald wordt. De familie Henriques uit de mondi van Aruba heeft nog geen nagel om aan hun kont te krabben.

  Het verschil tussen een ratvocaat die belangeloos werkt en de kerstman?

  De kerstman bestaat,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *