NTR | Afscheid van doodgeslagen agent op Aruba

Sharina Henriquez

ORANJESTAD – Tino Ruiz is woensdag met veel eerbetoon begraven op Aruba. De 32-jarige brigadier overleed vorige week toen hij zijn werk uitoefende. Ruiz werd door een man met een baksteen doodgeslagen.

Deze eveneens 32-jarige man had mentale problemen. Hij werd doodgeschoten door een collega van Ruiz. De dood van de agent is een grote schok voor het korps, zegt hoofdcommissaris Dolfi Richardson. “Sinds het bestaan van het Korps Politie Aruba hebben we nooit een collega in the line of duty op deze manier verloren. De collega’s zijn echt ontdaan.”

Er waren ook politievertegenwoordigers vanuit Curaçao, Bonaire en Sint-Maarten voor de begrafenis overgekomen. Langs de kant van de weg stond niet veel publiek, maar wel het voltallige personeel van apotheek Santa Anna. “Hij was een patiënt van ons. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Om iemand zo te moeten begraven”, zegt een werkneemster.

Geen opvang
Even verderop zit een ex-gevangenbewaakster van CEA (Cuerpo Especial Arubano) vanuit de auto naar de begrafenisstoet te kijken. “Mensen met mentale problemen, je kan er niets tegen doen. Hier op Aruba is er eerlijk gezegd geen goede opvangplek voor hen. Ze worden opgenomen en weer op straat gezet.”

Zij vindt dat de overheid een oplossing moet zoeken omdat het probleem alleen maar groter wordt door drugs- en familieproblemen. “Vooral onder jongeren.”

Korpschef Richardson laat weten dat de zaak wordt onderzocht en de gebeurtenissen vooraf worden geëvaluaeerd. “Hij (de dader) was een bekende van ons, maar het is altijd goed afgelopen. Het gaat dus een keer fout. Dat maakt ons vak heel complex en moeilijk.”

Richardson vervolgt: “Het is nu aan de afdeling Integrale Beroepstraining om in beschouwing te nemen wat voor lering wij als korps hieruit kunnen trekken.”

Bron: NTR/CaribischNetwerk

4 Reacties op “NTR | Afscheid van doodgeslagen agent op Aruba

 1. Tinus, Henk weet heel goed wat het inhoud om ziek in je hoofd te zijn.

  Henk woont namelijk op Curacao, waar de halve bevolking ziek in het hoofd is.

 2. Tinus Trotyl

  Henk weet niet wat inhoud om ziek in je hoofd te zijn. Gelukkig maar en blijft onbekendheid of domheid over. Dan maar alle mentaal aangedane afknellen Henk?

 3. joop savaneta

  In feite was de dader ook een slachtoffer die nooit professioneel is opgevangen en ook die familie is een zoon kwijt. Bij een goede opvang waren er twee levens bespaard gebleven.

 4. Danki dios is de dader doodgeschoten.

  Dat is niet alleen een terechte straf, het heeft de samenleving veel geld en geweld bespaard. Geld van een dure rechtszaak en langdurige bewaring a 300 gulden per dag. Geweld na zijn terugkeer in de maatschappij daarna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *