30 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NTR | Aruba heft crisisbelasting

HomeMediaNTR | Aruba heft crisisbelasting

Ariën Rasmijn

Premier Evelyne Wever Croes | Arien Rasmijn

ORANJESTAD – De Arubaanse regering voert per 1 juli een crisisbelasting in om de begrotingstekorten van 2017 en 2018 te dichten.

Het maakt onderdeel uit van een versoberingspakket. Naast de crisisbelasting van 2,5 procent, waardoor de totale omzetbelasting naar 6% stijgt, gaat de accijns op benzine omhoog met 2 cent. Ook mogen directeuren van staatsbedrijven en overheidsdiensten niet meer zoveel verdienen. De invoering van een maximumnorm voor diensthoofden, gelijk aan de Balkenende-norm in Nederland, wordt overwogen.

De broekriem moet aan want anders grijpt het Koninkrijk in. Maar ook met de nieuwe crisisbelasting en andere maatregelen denkt premier Evelyn Wever-Croes de begrotingnormen niet te halen. De Arubaanse minister van financiën is nu in Nederland om te onderhandelen voor soepelere normen.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

3 reacties

  1. @La Stiwz
    Voor uitstekend werk is een passende beloning voldoende. Allerlei bonussen van giga afmetingen doet ceo’s ten onrechte denken dat ze significante magiërs zijn met een inzicht en intelligentie dat iedereen ontbeert. Dat is een ernstige misvatting. Wij hebben meer bewondering voor iemand die met een minimumloon even goed werkt als de onder bonussen bezwijkende topman.
    Er is weinig tolerantie voor zelfverrijking, terwijl de ongelijkheid tussen kapitaal en arbeid groeit (Piketty). Notabene heeft de belastingbetaler de ING moeten redden. Dat is door de bank al lang weer vergeten. De belastingbetaler draait altijd op voor fouten van de instanties en de regering. Zonder dat er ooit iets tegenover staat. Behalve mogen kantklossen van de premier. Daarmee geeft hij gelijk zijn steun aan voor het kapitaal en zijn minachting voor degenen die geregeerd worden. Zo groeit het onbehagen en het verlies aan vertrouwen in onze bestuurders.

  2. @van Aller: analoog aan jouw verhaal:
    Hoezo Balkenende-norm voor de topman van de ING? Het besturen van de ING met een balanstotaal van iets meer dan 1.100 miljard euro en het besturen van een MCB met een balanstotaal van een van 7 miljard gulden is wel een verschil of toch niet?

  3. De burger is al veel te zwaar belast. Om dagelijks te overleven is voor de gemiddelde burger niet te doen. Daarvoor liggen de lonen te laag. Beter was het geweest als de overheid bezuinigd had op de eigen kosten. Onze bestuurders mogen dan wel een dubbele crisisheffing opgelegd krijgen of zijn zij wederom uitgesloten van die solidariteitsheffing? Zal nog moeilijk worden al die dik verdienende (semi) overheidsdienaren te korten op hun gigantische en (on)verdiende salarissen. Waarom moet een schoonmaker goed werk leveren voor een beloning onder het minimumloon en kunnen dik verdienenden niet zonder ongerechtvaardigde bonussen? Zoals de topman van ING. Hij zou een loonsverhoging van 50% krijgen en dan 3 miljoen euro per jaar verdienen. De gewone klant krijgt nauwelijks nog vergoeding voor zijn spaargeld bij de ING. Hoezo Balkenende-norm voor Aruba? Het regeren van een land met iets meer dan 100.000 inwoners en een van ruim 15 miljoen inwoners is wel een verschil of toch niet? Renée van Aller & John de Vries

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties