NTR | Arubaanse regering haalt banden aan met Nederlandse politici

Eman

FOTO | Ariën Rasmijn

 

ORANJESTAD — Tijdens en na het debacle van afgelopen zomer waarin hij in hongerstaking ging, vond premier Mike Eman een medestander in de partijleider van D’66, Alexander Pechtold. Afgelopen weekend troffen de twee politici elkaar op Curaçao. Deze week spreekt Eman leden van de Eerste en Tweede Kamer die op Aruba zijn voor het interparlementair overleg Ipko.

De regeringen van Aruba en Nederland hebben onder meer met elkaar afgesproken dat het College Financieel Toezicht (Cft) voortaan een controlerende rol speelt bij het opstellen van de landsbegroting. Tot hoe ver die controle reikt moeten beide partijen nog met elkaar overeenkomen, maar Eman zegt stellig dat het niet de bedoeling is dat Nederland zich gaat bemoeien met het investeringsbeleid van de Arubaanse regering.

Ariën Rasmijn in gesprek met Mike Eman


Bron: Caribischnetwerk.NTR

Een Reactie op “NTR | Arubaanse regering haalt banden aan met Nederlandse politici

  1. Renée van Aller

    Voor hoelang worden die banden warm gehouden? De Diario schreef gisteren een belangwekkend artikel onder de kop: CFT ta strangulando economia di Curaçao. Voor Curaçao kan soepel Aruba worden gelezen. Dit is een fraaie omtrekkende beweging. Reculer pour mieux sauter (een stapje terugdoen om beter te kunnen springen). Waarin wil de regering investeren en wat zijn legitieme regeringsinzichten? Eerst groeien, dan snoeien? Wat bedoelt de premier daarmee? Want alleen de staatsschuld is gegroeid, de economie niet. De regering heeft nog nooit bezuinigd. De premier zegt dat de staatsschuld even groot zou zijn geweest als de regering bezuinigd had. Dat begrijpen wij niet. Wat is de gemeenschappelijke visie van het Koninkrijk feitelijk? De premier verwijs ernaar maar maakt niet duidelijk wat die visie is. Wij menen dat er feitelijk nog geen gemeenschappelijke visie bestaat. Renée van Aller & John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *