NTR | Debat over homohuwelijk nog in volle gang op Curaçao


WILLEMSTAD- Naar aanleiding van het voorstel van de Curaçaose LGBT beweging om het burgerlijk huwelijk open te stellen voor paren van hetzelfde geslacht, werden afgelopen dinsdag bij de Triangle in Otrobanda verschillende mensen uitgenodigd om hun mening over dit voorstel te geven en met elkaar in debat te gaan.

In het panel van het debat zaten: de voorzitter van de Curaçaose Vereniging van Christelijke Pastors Said Flores, Arubaanse oud-parlementslid en LGBT-activiste Desiree Croes, jurist Mirto Murray en de politicus Gassan Dannawi.

Thema’s die tijdens het debat centraal stonden waren de roep van de LGBT-beweging voor gelijke rechten van homoparen en de traditioneel christelijk evangelische visie daartegenover. Het panel boog zich over de vraag wat de Curaçaose wet en internationale verdragen hierover zeggen en de vraag of het thema in een referendum aan de bevolking moeten worden voorgelegd.

Door Kim Hendriksen

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

Een Reactie op “NTR | Debat over homohuwelijk nog in volle gang op Curaçao

  1. Als ik het goed begrijpt, gaat het hier om mannen die met mannen en vrouwen die met vrouwen willen trouwen en samenwonen. Ik moet zeggen dat ik mezelf vrij progressief vind en ben ook niet snel geschokt maar als ik twee mannen zie zoenen vind ik nog steeds een beetje raar. Daar en tegen als ik twee vrouwen zie zoenen wordt ik juist opgewonden van, noem me maar hypocriet maar ja zo is het éénmaal.

    Vroeger had ik een vriendin, volgens mij is zij biseksueel, vaak belde ze mij op van, ik ben hier samen met een vriendin en wij hebben een discussie wie het beste kan pijpen, wil je even proefpersoon zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *