NTR | Favela Street Project laat de bal voor jonge meiden op Curaçao rollen


WILLEMSTAD – Rocky Hehakaija, oud-speler van Jong Oranje en mede-oprichter van het wereldwijde straatvoetbal project Favela Street, wil met speciale voetbal clinics jonge meiden opleiden tot zelfstandige voetbalcoaches.

Het is de bedoeling dat de meiden als voetbalcoach voor andere kinderen uit de wijk sportactiviteiten gaan organiseren. Het project start in Montanja en zal daarna uitbreiden naar andere achterstandswijken op Curaçao, zoals Otrobanda, Buena Vista en Barber.

Rocky Hehakaija. Foto: Kim Hendriksen

“Favela Street is oorspronkelijk in Brazilië begonnen, vandaar de naam Favela”, vertelt Hehakaija. De stichting geeft workshops, gericht op persoonlijk ontwikkeling. “Ze leren onder andere hoe ze sportactiviteiten in hun wijk kunnen organiseren. Met zo min mogelijk middelen, want niet overal zijn middelen aanwezig. Daarnaast wordt gekeken naar wie de meiden zijn als persoon en hoe ze een rolmodel kunnen zijn voor de rest.”

Het project wordt gefinancierd vanuit het Urgentieprogramma van het ministerie Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). Het urgentieprogramma is een actieplan van kabinet Rhuggenaath om armoede te verminderen op wijkniveau.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Een Reactie op “NTR | Favela Street Project laat de bal voor jonge meiden op Curaçao rollen

  1. Had wel liever gewild dat ze het project niet Favela street hadden genoemd.

    Als je in een Favela geboren bent, begin je al met een 10-0 achterstand aan het leven.

    De motivatie van veel jongeren om uit de favela’s te verhuizen door voetballen, is immens, de decepties ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *