NTR | Geheugencentrum op Curaçao bijna open

Door Dulce Koopman

De overheid heeft 1,6 miljoen gulden uitgetrokken voor onder andere de realisatie van het centrum | Foto: Dulce Koopman

De overheid heeft 1,6 miljoen gulden uitgetrokken voor onder andere de realisatie van het centrum | Foto: Dulce Koopman

WILLEMSTAD – Het kostte veel overleg en voorbereiding, maar het eerste Geheugencentrum is bijna open bij Birgen di Rosaria. De Poliklinika di Memoria diagnosticeert geheugen gerelateerde ziekten.  Fundashon Birgen di Rosario kan de instelling nu openen, omdat vanuit de overheid extra financiering is gekomen voor de kliniek.

“Op dit moment brengen we de personen eerst naar de Geheugenpoli; daar bekijken specialisten de situatie om vervolgens een diagnose te stellen”, vertelt Eduard Eleonora, directeur van Fundashon Birgen di Rosario.

Dulce Koopman in gesprek met Eduard Eleonora

De Geheugenpoli past goed binnen de organisatie van Birgen di Rosaria, aangezien het instituut gericht is op ouderen. De polikliniek zal zich ook bezighouden met het opvangen van de achterban die niet goed begrijpt wat er gebeurt met het geheugen van een geliefde.

De overheid probeert sinds 2009 een overeenkomst te sluiten met de stichting over een geheugenkliniek. Nu hebben zij hier 1,6 miljoen gulden voor uitgetrokken. Dit bedrag is ook bedoeld om een reorganisatie bij Birgen di Rosario te realiseren

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

2 Reacties op “NTR | Geheugencentrum op Curaçao bijna open

  1. Misschien kan Schotte er even langs, die kan zich niet herinneren dat hij gestemd heeft voor een wetsvoorstel dat veroordeelde Statenleden moeten oprotten.

  2. De overheid betaalt 1.6 miljoen en de naam van Amparo komt op de muur te staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *