NTR | ‘Je kunt hier overal, elke dag, drugs gebruiken’

Door Anneke Polak

Het Openbaar Ministerie heeft onderzoek gedaan naar drugsgebruik onder jongeren

Het Openbaar Ministerie heeft onderzoek gedaan naar drugsgebruik onder jongeren

WILLEMSTAD – “Als je veel drinkt voel je je op een gegeven moment erg aangekeken. Als je dan cocaïne gebruikt, ben je weer opgepept.”

Aan het woord is een oud-stagiaire die begin september tot eind januari op Curaçao stage liep. Zeker veertig procent van de stagiaires uit Nederland komt op het eiland in aanraking met drugs, blijkt uit onderzoek in opdracht van het parket van de procureur-generaal. Het Openbaar Ministerie wil de onderzoeksresultaten nog niet prijsgeven, maar laat weten dat dit probleem de aandacht heeft van het OM.

Audio | Een stagiaire en een moeder vertellen over drugsgebruik onder jongeren

De stagiaire wil anoniem vertellen over zijn drugsgebruik, dat hij overnam van de vorige lichting stagiaires.

“Vijf van de acht stagiaires in ons huis gebruikte drugs. Toen ik ons studentenhuis uitliep om een Wi-Fi verbinding op te zoeken, kwam een man met een koffer naar me toe waarin hij alle soorten drugs had. Is dit nou normaal hier?”

Goedkoop
Volgens verslavingszorg FMA wel, de drugs is gemakkelijk te krijgen en bovendien goedkoop. Toch komen stagiaires niet voor hulp naar FMA toe. Een bezorgde moeder heeft haar zoon naar Nederland gestuurd omdat hij op zijn achttiende al niet van de drugs kon afblijven.

“Er is hier elke dag happy hour, je kunt elke dag stappen en drugs gebruiken. Er moet echt heel hard ingegrepen worden wil hier iets aan gebeuren.”

Bron: Caribischnetwerk.NTR

5 Reacties op “NTR | ‘Je kunt hier overal, elke dag, drugs gebruiken’

 1. @Khm
  Valt weinig te excuseren eerlijk gezegd.
  @Maurice heeft de neiging iedereen over 1 kam te scheren.

 2. Excuus maurice, je opmerking verkeerd begrepen.

 3. @maurice

  “Want dankzij drugs rijden Curacaoenaars te dom om hun eigen naam te spellen zonder op hun sedula te kijken wel in de duurste auto’s.”

  WAT EEN ONZIN!

 4. Drugsgebruik is een keuze, net als alcohol.

  Gewoon legaliseren, net als alcohol. Het vermindert de criminaliteit aanzienlijk maar is wel slecht voor onze economie. Want dankzij drugs rijden Curacaoenaars te dom om hun eigen naam te spellen zonder op hun sedula te kijken wel in de duurste auto’s.

 5. Vandaar dat die jongelui allemaal naar Curaçao willen om “stage” te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *