NTR | Kindercorrespondent: Minister-president wat doet u eigenlijk de hele dag?


WILLEMSTAD – Premier Eugene Rhuggenaath van Curaçao droomde er als kind van om later soldaat te worden. Als tiener had hij soms moeite om zichzelf te zijn. En nu zou hij best een sixpack willen omdat mevrouw Rhuggenaath dat wel ziet zitten.

Binnen een paar minuten wisten de Curaçaose Kendra (11), Fabian (11) en Adama (11), in een ontwapenend interview, het persoonlijke leven en de dilemma’s van de Curaçaose premier haarfijn bloot te leggen.

Door Kidscorrespondent

Voor het interview kregen de kinderen hulp van de Curaçaose journalist Sullin Passial van het online nieuwsplatform Kidscorrespondent. “We hebben ze begeleid door even te oefenen voor het interview begon. Maar dat was het eigenlijk. Alle vragen hebben ze zelf bedacht.”

Ook de keuze om het interview in het Nederlands te doen hebben de kinderen zelf gemaakt. “Dat vonden ze voor dat moment gepast” legt Tako Rietveld, oprichter van Kidscorrespondent, uit.

‘Bij het Jeugdjournaal dacht ik vaak ik wil die kinderen horen’

Rietveld was tien jaar lang verslaggever voor het Jeugdjournaal van de NOS. Daar ontstond zijn idee voor Kidscorrespondent. “Bij het Jeugdjournaal dacht ik vaak ‘ik wil die kinderen horen’. Ik merkte dat ik gefrustreerd raakte omdat er vaker volwassenen dan kinderen zelf aan het woord kwamen, ook als het over kinderen ging.”

Het voorstel van Rietveld voor een internationaal netwerk van kindercorrespondenten werd bij de NOS gemengd ontvangen. “Mijn baas reageerde enthousiast, maar kwam ook snel tot de conclusie dat er geen geld voor is. Bovendien vindt de NOS het niet haar taak om wereldwijd kinderen aan het woord te laten.”

‘Het is onze droom dat we een wereldwijd netwerk worden’

Met pijn in zijn hart nam Rietveld in 2015 ontslag en begon, met  hulp van onder andere het Maduro Kinderfonds, Kidscorrespondent in Nederland. Sind november heeft de Curaçaose journalist Sullin Passial zich ook bij het netwerk aangesloten als kindercorrespondent speciaal voor de Cariben.

“Het is onze droom dat we een wereldwijd netwerk worden”, vertellen de journalisten. Er liggen al plannen voor kindercorrespondenten in China, de VS en Bolivia.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Een Reactie op “NTR | Kindercorrespondent: Minister-president wat doet u eigenlijk de hele dag?

  1. Nou, ik zie het wel zitten deze kindercorrespondent, nu komen dingen naar voren waar wij al die tijd vermoeden. Rhuggenaath had als tiener soms moeite om zichzelf te zijn. Dat is nog steeds zo want hij is nog steeds niet uit de kast gekomen.

    Wij hebben bij de ministers op Aruba en SXM allemaal gezien wat dat vele reizen voor diende dat is alleen maar om op kosten van de belastingbetaler in een vijf sterrenhotel seks met hun mannelijke medewerkers te hebben.

    Rhuggenaath zou nu best een sixpack willen omdat mevrouw Rhuggenaath dat wel ziet zitten. Met andere woorden, mevrouw Rhuggenaath wilt flink door een echte man gepakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *