NTR | Klein protest tegen geregistreerd partnerschap

De protestgroep passeert de tegendemonstranten | Arien Rasmijn

ORANJESTAD — Tegenstanders van het amendement voor geregistreerd partnerschap hebben maandag een protestdemonstratie bij het Bestuurskantoor gehouden.

Onderweg werden ze opgewacht door een stille tegendemonstratie door leden van de Arubaanse LGBT-gemeenschap.

De protestgroep wil dat het door Statenlid Desiree De Sousa-Croes ingediende amendement voor geregistreerd partnerschap wordt ingetrokken. Volgens protestleider Hyacintha Trimon moet eerst een ‘nationaal dialoog’ en desnoods een referendum plaatsvinden.

Zij en haar groep zijn namelijk van mening dat het om een amendement voor legalisatie van homohuwelijk gaat. Zowel de tegendemonstranten, onder wie De Sousa-Croes en Maikel Kelly van homobelangengroep Alfa, als premier Mike Eman die Trimon en enkele andere manifestanten op zijn kantoor ontving, wijzen erop dat de introductie van geregistreerd partnerschap los staat van huwelijk, en dat dit op Aruba vooralsnog een aangelegenheid blijft tussen man en vrouw.

Stemmen
Volgende week debateert het Arubaanse parlement over het nieuwe Burgerlijk Wetboek. Dan zal ook gekeken worden of er genoeg steun is om over toevoeging van het amendement voor geregistreerd partnerschap te stemmen.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

Een Reactie op “NTR | Klein protest tegen geregistreerd partnerschap

  1. Echt een christelijke gedachte om anderen in het verdomhoekje te zetten.
    de kortzichtigheid van het geloof.
    mensen buitensluiten omdat ze anders zijn, dan hun normen en waarden goedkeuren.
    walgelijk deze mensen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *