NTR | Knops op Sint-Maarten: ‘Lange adem nodig voor oplossing vuilstort’

Marlin: waar moet de vuilnis dan heen?

PHILIPSBURG – “Het is een schande dat de dump (vuilstort) er nog steeds is”, zegt staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops tijdens zijn vijfde werkbezoek aan Sint-Maarten.

Knops bezocht de gevangenis en de vuilstort. Hij zegt vooruitgang te zien op het eiland na de verwoesting van orkaan Irma. Maar benadrukt tijdens een korte persontmoeting vooral de vuilstort ‘als een echt groot probleem’. Toch erkent hij dat voor een echte oplossing een ‘lange adem’ nodig is.

Door Sharina Henriquez & Tim van Dijk (Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling)
Premier Leona Marlin-Romeo van Sint-Maarten legt uit waarom de elke dag brandende dump in de hoofdstad nog niet dicht kan (Engels):

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Een Reactie op “NTR | Knops op Sint-Maarten: ‘Lange adem nodig voor oplossing vuilstort’

  1. Volgens Marlin, “waar moet de vuilnis dan heen?”. Dat is het probleem, wij consumeren te veel, volgens mij is ook hier de Pareto-regel geldig, 20% zorgt voor 80% van het afval. Wij hebben het niet eens over wat er allemaal uitgekakt wordt en in zee terecht komt. Het wordt tijd dat ook die 20% rijken die over consumeren net als de rest van de 80% die niets te eten heeft maar één keer per week naar toilet gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *