NTR | Koning: Sint-Maarten weer klaar om zaken te doen

Hilbert Haar

Foto Hilbert Haar

PHILIPSBURG – “Ik ben nog steeds geschokt als ik het eiland zie”, aldus koning Willem-Alexander tijdens zijn bezoek aan Sint-Maarten zaterdag. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.”

Tegelijkertijd was de koning onder de indruk van het werk dat is verzet sinds orkaan Irma het eiland verwoestte op 6 september. “De rommel is opgeruimd en het lijkt erop dat we klaar zijn om zaken te doen.”

Willem-Alexander schilderde een rooskleurig plaatje van de manier waarop Sint-Maartenaren volgens hem naar hun situatie kijken. “Het is prachtig om te zien hoe de mensen hier vol vertrouwen naar de toekomst kijken.”

Tegelijkertijd erkende de koning dat er mensen in een opvang moeten leven – “maar het zijn er veel minder dan na Luis” (de orkaan die Sint-Maarten in 1995 te pakken nam). “Mijn grootste vrees was dat mensen hier maandenlang in tentenkampen zouden moeten leven.”

Programma
Het koninklijk paar sprak met vertegenwoordigers van de Natuurstichting, bezocht een school en een voedseldistributiecentrum van het Rode Kruis, een microfinancieringsorganisatie en noodopvang in de Festival Village. Daar kregen Willem-Alexander en koningin Máxima ook een lesje in het bespelen van de steelpan.

Bron: CaribischNetwerk/NTR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *