NTR | Lokale fundraisers vullen tijdelijk gaten op tijdens trage wederopbouw


PHILIPSBURG – In Sint-Maarten is het organiseren van kleine fundraisers broodnodig om het eiland er bovenop te helpen na orkaan Irma. De categorie 5 orkaan raasde ruim een jaar geleden over het eiland. De wederopbouw gaat traag, onder andere omdat de Wereldbank moet toezien op een goede besteding van het geld voor wederopbouw vanuit Nederland.

Ook vanuit het Rode Kruis wordt geen noodhulp meer gegeven. De hulporganisatie deelt sinds september geen voedselbonnen meer uit.

Gratis maaltijden
DJ Jansen en Joost de Jong, de oprichters van Freegan Food Café, delen op het eiland gratis veganistische maaltijden uit aan de bevolking die het nodig heeft. Om andere stichtingen en goede doelen een extra zetje te geven, organiseren Jansen en De Jong ook fundraisers.

De opbrengst van hun laatste fundraising was 6593 dollar. Deze opbrengst is onlangs uitgedeeld aan zes goede doelen. Elk kreeg 1100 dollar. Animal Defenders en All About A Smile zijn twee van de stichtingen kregen het geld overhandigd en zijn daar ontzettend dankbaar voor.

Zo slaat All About A Smile boodschappen in voor de eilandbewoners zonder geld en betaalt Animal Defenders de dierenartsbezoeken voor verwaarloosde honden:

Bron: NTR/CaribischNetwerk

4 Reacties op “NTR | Lokale fundraisers vullen tijdelijk gaten op tijdens trage wederopbouw

  1. Fred Schiedam

    “De wederopbouw gaat traag, onder andere omdat de Wereldbank moet toezien op een goede besteding van het geld voor wederopbouw ….

    Dat is de boel op z’n kop zetten!!

  2. Abraham Mossel

    Het grote feit ligt bij Heyliger en zijn maffia vrieneden, ze krijgen geen kans om die miljarden te roven. Zelf komen ze niks nada te kort in hun knip. En de zogenaamde arme krante baas en nl voetbal hater blijft hun steunen

  3. Lokale SMX bestuurders zijn van het nivo Curacao. Of criminelen of zakkenvullers!

  4. Tja, waarom zouden de locale bstuurders zich inspannen om de mensen te helpen, ze hebben er immers alle belang bij dat de onvrede blijft bestaan. Helaas is het diezelfde bevolking die dit niet door heeft. En opnieuw is er in de vorm van de wereldbank iets waar met de vinger naar gewezen kan worden. Hoe dom kan je zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *