NTR | OM wil schutter moord Helmin Wiels horen in zaak Maximus

Door Dick Drayer

OM wil schutter moord Helmin Wiels horen in zaak Maximus

OM wil schutter moord Helmin Wiels horen in zaak Maximus | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) wil de moordenaar van Helmin Wiels horen als getuige in de zaak Maximus. In die zaak doet het OM onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord.

Officier van Justitie, mr. Gert Rip liet tijdens de eerste regiezitting tegen Burney ‘Nini’ Fonseca weten ook No Limit Soldiers (NLS)-bendelid Michael Leesly te willen horen.

Dick Drayer in gesprek met Guillano Schoop van het OM en advocaat Marije Vaders 

Fonseca zou opdracht hebben gegeven aan, onder meer, Elvis ‘Monster’ Kuwas om de politiek leider van Pueblo Soberano, Helmin Wiels, te vermoorden. Kuwas is daarvoor veroordeeld en zit een levenslange gevangenisstraf uit in een Nederlandse gevangenis.

Gert Rip meldden tijdens de regiezitting vrijdag dat Leesly een rol heeft gespeeld in de communicatie tussen loterijbaas Robbie dos Santos en Fonseca. Dos Santos geldt ook als verdachte in de zaak Maximus.

“Beide getuigen zouden moeten worden gehoord, maar niet als verdachten”, benadrukt OM-woordvoerder Guillano Schoop. Hij erkent dat die rolverdeling ingewikkeld is en dat zij zichzelf mogelijk kunnen belasten.

Verdaagd
De regiezitting duurde nauwelijks een half uur. Dat had vooral te maken met het feit dat het OM in juli zestien nieuwe onderzoeksordners heeft toegevoegd aan het dossier tegen Fonseca. Zijn raadsvrouwe, mr. Marije Vaders, zegt nog geen mogelijkheid te hebben gehad daarover met haar cliënt te overleggen.

Daarover zijn nu afspraken gemaakt met rechter mr. Paulides. Voortzetting van deze regiezitting is op 7 september.

Bron: Caribisch Netwerk/NTR

Een Reactie op “NTR | OM wil schutter moord Helmin Wiels horen in zaak Maximus

  1. Inmiddels hoopt Tromp dat het onerzoek naar zijn fraude net zo lang gaat duren als de zaak Maximus.

    Tromp amuseert zich wel in zijn tuin, groter dan Parke Tropical, met behoud van zijn salaris bij de Centrale Bank van meer dan 100,000 per maand zoals ik las.

    En zijn conwomen Taco Tara en Zus houden hem wel op de hoogte van het reilen en zeilen daar.

    Of hij loopt even de Heeren binnen voor een gesprek met Chos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *