NTR | ‘Overheid heeft facturen perceel Klein Curaçao uitgegeven’

Door Elisa Koek

'Overheid heeft facturen perceel Klein Curaçao uitgegeven'

‘Overheid heeft facturen perceel Klein Curaçao uitgegeven’

WILLEMSTAD – “Vanuit het ministerie van Financiën zijn tot en met 2014 facturen uitgegaan naar Mermaid Boattrips (MBT) voor de huur van een perceel”, concludeert Glenn Camelia, de advocaat die de bootexploitant in de arm heeft genomen.

Volgens Camelia is deze manier van huren normaal op Curaçao en ook rechtsgeldig. Er is een contract voor een periode, deze verloopt en daarna wordt het contract meestal nog een paar keer verlengd. “Na de verlengingen zou eigenlijk een herziening moeten plaatsvinden, maar in de praktijk loopt het oude contract door op deze manier. Dat is een soort traditie geworden.”

Illegaal
De bouwsels op Klein Curacao staan al een tijd ter discussie. Vorig jaar zei minister van Ruimtelijke Planning Earl Balborda dat de constructies illegaal zijn gebouwd. Aalt Waterweg, woordvoerder van MBT ontkent dit.

Jurist Arndt van Hoof beaamt dat een huurovereenkomst stilzwijgend wordt verlengd, zolang huurder en verhuurder zich dusdanig blijven gedragen. “Een huurcontract kan door een verhuurder wel worden opgezegd, maar alleen met toestemming van de huurcommissie of de rechter”, stelt Van Hoof. “Voor deze beëindigingsmogelijkheden geldt dat er voldoende zwaarwegende redenen moeten zijn. Het verlopen van een tijdelijk contract is in beginsel onvoldoende reden.”

Strandhut
Camelia benadrukt dat ook de strandhut van MBT in de overeenkomst is opgenomen. “De overeenkomst gaat uit van een stuk grond waarop al iets gebouwd was en waar meer gebouwd zou worden. Het Eiland Ontwikkelingsplan is hier geen beperking, want dat sluit aan op wat er al is.”

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

Een Reactie op “NTR | ‘Overheid heeft facturen perceel Klein Curaçao uitgegeven’

  1. Zoals gebruikelijk wordt ook dit steeds meer een gevalletje van lokale folklore: De linkerhand weet niet wat de rechterhand doet. Niemand weet hoe het echt zit, en iedereen roept maar wat. Typisch voor de manier waarop men hier met een hoop zaken omspringt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *