NTR | Sint-Maartenaar Ruben Richardson over etnisch profilering

Een reportage door Natasja Gibbs & John Samson


Door de politie staande worden gehouden puur vanwege je uiterlijk, terwijl je niks hebt gedaan? Het overkomt Antilliaanse Nederlanders regelmatig, maar weinig van hen durft erover te praten.

Bron: CaribischNetwerk/NTR

8 Reacties op “NTR | Sint-Maartenaar Ruben Richardson over etnisch profilering

 1. AI is toch een groepje van linkse flapdrollen die zelf een dik salaris pakken maar zelf niet in achterstandswijken werken..

 2. Dino, Elke makamba wordt op Hato al aangepakt door de Douane. Door de politie. Enig kritiek op Curacao en je moet oprotten. Tegelijk is er een makamba tarief dus je betaald meer voor dezelfde werkzaamheden als de YDK!

 3. Niet alleen Europese Nederlanders… Ook blanke YDK worden al snel voor makambas uitgemaakt.. Ja op Curacao zijn ze kampioen ethnisch profileren

 4. ericlapas

  Even kijken, etnisch profileren hier op Curaçao, zou betekenen dat wij elke Europeesche Nederlander voor Macamba aanzien.

 5. Wat een gelul allemaal van Henk en Wim.
  Omdat je nooit met iets wordt geconfronteerd betekent het niet dat het niet bestaat en niet vervelend is voor iemand die conform alle leefregels zich houdt aan de wet.
  Je kan je niet erin verplaatsen omdat je niet ermee wordt geconfronteerd en ook niet erkend als het voor je neus gebeurd.
  Dat er criminiele Antillianen bestaan, ben ik voor 200 % met jullie eens.
  Maar wat doen we met de Antillianen die wel netjes zijn opgevoed en zich aan alle regels houden en hiermee worden geconfronteerd? Op een kam scheren?
  Ga je aub schamen.

 6. Als ik ‘s avonds in Amsterdam een groepje Antillianen op straat zie loop ik er met een grote boog omheen.

  En ik raad iedereen aan op deze wijze etnisch te profileren. Je behoudt je portemonnee en je gebit.

 7. Fred Schiedam

  Van de website Caribisch Netwerk:
  “Etnisch profileren is volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International ‘een vorm van discriminatie en daarom in strijd met de mensenrechten’. Onder etnisch profileren verstaat Amnesty: “een vorm van discriminatie waarbij de politie iemand stopt, controleert, fouilleert of aanhoudt, (mede) vanwege zijn huidskleur of herkomst en zonder goede en geldige reden.””.
  Het gaat om het laatste: “zonder goede en geldige reden”.
  Helaas zijn Antillianen (naast andere groepen) oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken v.w.b. criminaliteit in de openbare ruimten.
  De lijn tussen “met” of “zonder goede en geldige reden” is dan ook zeer dun.
  Dit wetende kan de Antilliaanse gemeenschap in Nederland er ook voor kiezen de oorzaken voor het optreden van criminaliteit uit eigen gelederen te bestrijden.

 8. Het is statistisch aantoonbaar dat Antillianen crimineler zijn dan autochtone Nederlanders.

  Is het dan niet normaal dat ze vaker aangehouden worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *