NTR | Sinterklaasintocht Curaçao 2019

Elisa Koek


Op Curaçao lopen en dansen zwarte pieten mee tijdens de landelijke Sinterklaasoptocht. De meningen over zwarte piet zijn net zo verdeeld als in Nederland, al komt het niet tot heftige confrontaties.

Volgens antropoloog Keisha Wiel komt dit omdat praten over ras en discriminatie, nog steeds een taboe is op Curaçao. Video door Elisa Koek. https://caribischnetwerk.ntr.nl/

Bron: NTR/Caribsch Netwerk

8 Reacties op “NTR | Sinterklaasintocht Curaçao 2019

 1. Opvallend dat deze ‘demonstranten’ ook dezelfde mensen zijn die bij MFK/PS betogingen zijn.. Hoeveel vangt dat?

 2. @Stiwz. Jouw luiers zijn vast ook bruinzwart van kleur.

 3. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 4. Ik ben bij de intocht van Sinterklaas geweest. Beschamend en discriminatoir.

  Volgend jaar sta ik daar ook. Met een nog op te richten groepje KOSK (kick out Sinterklaas).

  Ik, als volleerd atheïst, voel me behoorlijk in mijn zak gegrepen dat ik naar e.o.a. klojo me een raar hoedje op een paard moet kijken. Dat is dan nog tot daar aan toe, maar baardmans heeft een KRUIS op die rare pet staan. Een kruis. Hoe durven ze. Stelletje gristenhonden.

 5. De negers die zich deze dagen gediscrimineerd voelen omdat ze denken zwartepieten te zijn, hebben dit juist te danken aan: Gaari(YDK, woonachtig in A’dam) aanSilvana Simons (de Surinaamse dame die niet terug wil naar Suriname) en aan Afriya (de Nederl./Ghanees) die liever koste wat kost het veel beter heeft in Nerland natuurlijk dan in zijn vaderland Ghana.
  Deze mensen zijn begonnen met KOZP waaropjuist hierdoor de ACCENT werd gelegd met NEGER/ZWARTE PIET.
  Ik heb zelfs (zijnde een neger)behoorlijk aantal jaartjes gewoond in Nederland en nooit voordat die nonsens van Kick out zwarte Piet ter sprake kwam hiervan iets gemerkt, Dus vergelijking zwartepiet/neger is zondermeer te danken aan bovenvermelde grondleggers.
  Yama nan danki,
  Trouwens de YDK Gaari houdt zich al een aantal jaren behoorlijk stil.

 6. Daar zijn deze KOZP goed in, kapot maken wat leuk is, agressiviteit impregneren in activiteiten die normaalgedproken veilig en kind vriendelijk zijn. Selectief feiten selecteren die hun blanken-haat agenda dienen. Zij zijn het die kinderen trauma’s geven rond de San Nikolas viering.

 7. Drechi pa bosnan Tur

  @Bram:
  Ik heb mezelf in het verleden ooit een keer voor gek verklaard toen ik het eens was met iets zinnigs wat uit jouw ziek brein was gekomen……. (Nee Bram, niet de luiers!!!!)
  Ik moet nodig naar de dokter om mijn hersens een goed na te laten kijken, want ik betrap mezelf er op het WEER eens te zijn met je. Twee keer in een eeuw is toch wel te veel…..
  Je hebt gelijk!!!!!

 8. Abraham Mosselman

  De zelf geverfde nog donkerde zwarte pieten hebben het grootste woord en hebben waarschijnlijk zelf geen kleine kinderen en ontnemen hun kindere het plezier en de cadootjes en proppen ze nu al vol met haat tegen het feest wat het kind op die leeftijd nog niet eens begrijpt, ik vind die hufter demonstranten zelf egoisten hebben ze vroeger zelf geen sinterklaasfeest kunnen vieren om dat vader het geld voor de cadootjes had op gezopen, etc etc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *