NTR | Twee extra politieagenten in het parlement op Curaçao

José Manuel Dias

Parlements zaal van Curacao | Jose Manuel Dias

WILLEMSTAD – Er zullen twee extra politieagenten ingezet worden tijdens parlementsvergaderingen op Curaçao. Parlementsleden is verboden om met wapens de parlementszaal te betreden.

Ook zal de positie van de stoelen zodanig gewijzigd worden, dat de parlementsleden niet meer met de rug naar de deur zitten.

Dit zijn de veiligheidsmaatregelen die de voorzitter van het parlement Gilmar Pisas heeft genomen na het incident op 23 februari. Op die dag gaf parlementslid Jacinta Constancia (MFK) tijdens een openbare vergadering haar collega Giselle Mc William (MAN) een klap in het gezicht. Constancia werd gelijk aan gehouden en is gisteren – een week later – pas vrijgelaten. Constancia wordt nog steeds verdacht van fysieke mishandeling en bedreiging.

Gilmar Pisas spreekt met José Manuel Dias

Acht politieagenten

Met deze maatregelen zal het Curaçaose parlement over acht politieagenten beschikken, om de veiligheid zowel binnen als buiten het gebouw te garanderen. “Om de rust te herstellen onder de parlementsleden zal er aan weerszijden van de hoofdingang een agent staan”, zegt Pisas.

In het verleden beschikte het parlement over 22 politieagenten, maar dit werden er zes vanwege een tekort aan politieagenten.

Persoonlijk
Ondanks de extra maatregelen vindt Pisas dat de veiligheid in het parlement afhangt van de parlementsleden zelf en van niemand anders. “Wij moeten als parlementsleden eens leren de onderwerpen te behandelen en het niet meer persoonlijk te maken”, zegt de voorzitter.

Wapens in het parlement
Er is een brief uitgegaan naar alle parlementsleden waarin wordt aangekondigd dat de parlementszaal niet met wapens mag worden betreden. Tot nu toe was er geen verbod voor parlementsleden met een wapenvergunning om in het parlement hun wapen op zak te hebben. Volgens Pisas zijn er momenteel twee parlementsleden die een wapen dragen.

Volgens Pisas zullen de parlementsleden door de parlementaire onschendbaarheid niet gefouilleerd worden. Er wordt van uitgegaan dat iedereen zich volledig aan deze regel houdt.

Vrijdag wordt de openbare vergadering die op 23 februari werd geschorst hervat. De extra veiligheidsregels gaan gelijk in.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

3 Reacties op “NTR | Twee extra politieagenten in het parlement op Curaçao

 1. Hende Drechi

  De twee agenten komen voor MFK/Ps/KDNT/Cooper/thode/MP etc:

  Schotte(ladron, maffia, matador); Amparo(die op zijn medewerker plast); Jacintha(die mensen die een mening hebben slaat); Braam zetelroof(pedo) etc; Mozes(v. haar meeloop gedrag; problematisch Dr.; Cijntje MTSer/ leugenaar(crime en voor het aannemen van 300.000 NAF); Cordoba hypocriet(opvallend stil) + Larmonie (voor het aansluiten bij de moordenaars van Wiels e.a overtredingen ).

  Wat belangrijk is dat de depressieve lelijke jongen met spraakstoornis Pik Pisas (uit Soto) weg geschopt moet worden van zijn functie totaal niet objectief(is uit op geld en macht) erg zielig. Gezien zijn achtergrond niet anders verwacht.
  Oeff wat een volk! Voor hun de politie’s en ook allen gelijk laten opsluiten!

 2. Volgens mij mag men wel een metaaldetector plaatsen bij bij de ingang van het parlementsgebouw.

 3. Dus de strafbladen in de Staten (Schotte, Braam, Thode en Constantia) mogen wapens dragen?

  IDIOOT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *