NU | OM Curaçao wil miljoenenboete of celstraf voor oud-premier Schotte

Babel Team | | Persbureau Curacao

Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao wil dat de voormalige minister-president Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs ruim 2 miljoen Antilliaanse gulden (bijna 1 miljoen euro) betalen. Als ze niet of niet op tijd betalen, eist het OM tot drie jaar celstraf per persoon.

De twee zouden geld onrechtmatig hebben verkregen, zo betoogde het OM tijdens de behandeling van de zaak eerder deze week. Op 30 augustus doet de rechter op Curaçao uitspraak.

Het advocatenteam dat het stel bijstaat, onder leiding van het kantoor van Geert-Jan Knoops, heeft met gebruik van vier deskundigenrapportages aan proberen te tonen dat de ontnemingsvorderingen zonder enige basis zijn. Volgens de verdediging is er geen sprake van persoonlijke verrijking geweest.

Schotte werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld voor het aannemen van 223.000 dollar (ruim 190.000 euro) aan steekpenningen, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. Hij kreeg drie jaar cel opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Van der Dijs kreeg vijftien maanden opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Schotte en Van der Dijs zijn hierop naar de Hoge Raad in Nederland gestapt. Die zaak moet nog worden behandeld.

Bron: Nu.nl

4 Reacties op “NU | OM Curaçao wil miljoenenboete of celstraf voor oud-premier Schotte

 1. Een collecte beginnen.

 2. De Rechtsstaat

  Ik lees:

  “Schotte werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld voor het aannemen van 223.000 dollar (ruim 190.000 euro) aan steekpenningen, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld”.

  Dus de vrijlopende omkoper heeft meneer Schotte verrijkt met nog eens € 810k?

  Sorry, het ligt aan mij, omdat ik niets van begrijpt?

 3. Joep Meloen

  Als hij die 1,8 miljoen kan houden en daarvoor 2 jaar extra moet zitten (3 jaar min aftrek goed gedrag) dan lacht hij zich werkelijk een slag in de rondte. Kennelijk heeft hij het geld al weggesluisd naar andere rekeningen en is het niet meer te vinden.

 4. 3 jaar brommen voor NAFL 1.8 miljoen hoe kom je er bij.
  Als deze “man” moet werken voor zijn geld verdient hij maximaal 20.000 NAFL per jaar.
  Dus een rekensommetje is snel gemaakt / zo moet dat dus.
  Als hij vrij komt is hij al lang met pensioen en dat is maar goed ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *