NU | BAM bouwt een tweede grote pier op Curaçao

BAM sleept opdracht Megapier binnen.

BAM sleept opdracht Megapier binnen.

Bouwbedrijf BAM gaat een tweede megapier op Curaçao ontwerpen en bouwen, bij Otrabanda, Willemstad. De contractwaarde van de opdracht is ruim 25 miljoen euro, werd donderdag bekend.

De pier ligt aan de westkant van de Sint Annabaai naast de in 1999 gerealiseerde Ernest ‘Jackie’ Voges-megapier. De pier zal geschikt zijn voor schepen uit de Oasis-klasse, het grootste type cruiseschepen.

Ook zal de steiger worden benut voor het afmeren van vrachtschepen, tankers en vaartuigen voor de offshore-industrie.

De werkzaamheden, in opdracht van de Curaçao Ports Authority, omvatten de aanleg van een bijna 200 meter lange afmeersteiger, een 75 meter lange aanloopsteiger, vier afmeervoorzieningen en landaanwinning met kustbescherming. Ook wordt de huidige pier gerenoveerd.

Bron: NU.nl

9 Reacties op “NU | BAM bouwt een tweede grote pier op Curaçao

 1. ja. dat is jammer.
  onderhoud is niet een sterk punt op Curacao.
  of het nou bomen, planten, gebouwen, de natuur of dieren/mensen betreft.
  het onderhoud laat ter wensen over.

 2. Joep Meloen

  Moet je ze wel bijhouden, want anders wordt het ook een puinhoop.

 3. precies bouganville….in allerlei kleuren kunnen tegen een stootje en zijn als ze geregeld water krijgen prachtig.
  De toeristen vinden het prachtig…

 4. Klopt, eerst de troep opruimen en zorgen dat de weg van Hato naar stad er fris en gezellig uit ziet. Ben bang dat ze weer me die lelijke Washingtonias aan komen. Dan maar bougainville of Karawara oranje. Staat hier op de site.

 5. @K: Ik geeft je helemaal gelijk. Bloemen en planten aan de kant staan erg mooi en Curaçao heeft mooie planten, dat is zeker zo. Maar dan wel eerst de rotzooi opruimen. Ik zie de regering er nog voor aan dat ze op die vreselijk troep nog wat planten proberen te laten groeien. Het is de mentaliteit die fout is. Graag zie ik de volgende keer, als ik weer hoop te komen, mooie bermen met prachtige bloemen. Toch vind ik die palmen best leuk staan, maar ja, ik hoef er ook niet elke dag naar te kijken. Weer een project om de mensen aan het werk te houden: de boel opruimen, mooie dingen planten én onderhouden! Zou het lukken?

 6. Ze kunnen langs de kant van de weg ook typische Curaçaose bloemen planten, dit is echt leuk om te zien. Ben die buitenlandse Washingtonia palmen meer dan zat. Zelfs de behisima (onkruid met rose bloemetjes) staat mooier en geeft een verfrissende indruk.

 7. Prima idee om een tweede pier te bouwen. Curaçao heeft inderdaad veel te bieden, maar in Godsnaam…begin ook eens met die rotzooi op te ruimen die overal langs de kant van de weg ligt. Iedereen die dit eiland ziet klaagt hierover. Ik wist niet wat ik zag toen ik, na een paar jaar, weer eens vanaf Hato naar Punda reed. Wat is het toch erg dat hier niet écht aandacht aan besteed wordt. Regering, word eens wakker en ga dit leuke eiland eens opruimen of zorg er althans voor dat het opgeruimd wordt. Waar een wil is is een weg of interesseert het jullie eigenlijk helemaal niet?! Ik denk het laatste. Shame on you!

 8. Misschien omdat eigen roem stinkt of is het toch weer de Isla? 🙂

 9. Goede keus, aan de mooie looproute Riffort – Otrobanda – pontjesbrug – Punda.

  Een mooiere cruise city dan Willemstad is er niet in de Caribbean. Vraag me daarom altijd af waarom er hier zoveel minder cruises komen dan op Aruba, terwijl Oranjestad bij lange na niet kan tippen aan wat Willemstad te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *