NU | Bondscoach Curaçao: ‘Hebben geleerd van vorige deelname aan Gold Cup’

De finale wordt op 7 juli in Chicago gespeeld.

Bondscoach Remko Bicentini van Curaçao kreeg in aanloop naar de Gold Cup diverse afmeldingen, maar de geboren Nijmegenaar heeft goede hoop dat zijn elftal kan verrassen op het kampioenschap voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en de Caribbean.

“Onze doelstelling is om de volgende ronde te halen”, zegt Bicentini een dag voor de eerste wedstrijd van Curaçao in gesprek met FOX Sports. “De eerste wedstrijd zal daar heel belangrijk in worden. De ploeg barst van het zelfvertrouwen. We willen die volgende fase gewoon bereiken en daar gaan we voor.”

Curaçao wil het in ieder geval beter doen dan in 2017, toen het eiland voor het eerst meedeed aan de Gold Cup. De ploeg van Bicentini ging in alle drie de groepswedstrijden ten onder en werd roemloos uitgeschakeld.

“We hebben het daar wel goed gedaan, maar de routine die nodig is om grote toernooien te spelen ontbrak”, blikt Bicentini terug. “Nu we hier voor de tweede keer zijn, denk ik dat we van een andere waarde zijn. We hebben geleerd van de vorige keer en ik weet eigenlijk wel zeker dat het nu beter zal gaan.”

De selectie van Curaçao bestaat voor een groot deel uit spelers die op het eiland zelf, in de Eredivisie, de Eerste Divisie of in de top van het amateurvoetbal in Nederland spelen. Enkele bekende namen zijn Eloy Room, Daryl Lachman, Cuco Martina, Charlison Benschop en Jafar Arias.

In aanloop naar de Gold Cup kreeg de bondscoach wel meerdere tegenvallers te verwerken. Zo werd topscorer Rangelo Janga niet vrijgegeven door zijn club FC Astana en zal Brandley Kuwas niet meedoen, omdat de oud-speler van Heracles Almelo anders geen vakantie zou hebben voordat hij bij Al Nasr aan de slag gaat.

“Je hebt te maken met een FIFA-kalender en ik heb spelers in mijn selectie die in bepaalde landen spelen waar de competitie gewoon doorloopt”, verklaart Bicentini. “Clubs mogen dan zelf bepalen om een speler vrij te geven of niet en dat heeft er jammer genoeg voor gezorgd dat er een paar jongens zijn afgevallen.”

Curaçao begint de Gold Cup in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) met een wedstrijd tegen El Salvador in het Jamaicaanse Kingston. Jamaica, net als de VS en Costa Rica gastheer, en Honduras zijn de andere tegenstanders in groep C.

In totaal zijn er vier poules en alleen de nummers één en twee van de groep plaatsen zich voor de knock-outfase. De finale wordt op 7 juli in Chicago gespeeld.

Bron: NU.nl

11 Reacties op “NU | Bondscoach Curaçao: ‘Hebben geleerd van vorige deelname aan Gold Cup’

 1. hoedanook

  @Cyril,
  Blijkbaar ken jij ook niet het verschil tussen en vraag en een opmerking. Maar goed, zonder illusies kan een mens niet leven. Dus, fantaseer er maar lustig op los……

 2. @ Hoedanook : Jouw laatste commentaar is gelukkig beter Nederlands.
  Vandaar weer jouw eigen antwoord op jouw eigen vraag.
  Ciao Hoedanook.

 3. hoedanook

  @Cyril,
  Hoop doet leven, echter het toppunt van stommiteit is hetzelfde blijven herhalen en een andere uitkomst verwachten. Dus blijf jij maar lezen wat er niet staat…..

 4. @ Hoedanook : Uhm … Al jouw antwoorden zijn te vinden bovenstaand : In het Verslag van de Curaçaose BondsCoach.
  En 47 Kings Cup Gewonnen.
  Eerste Wedstrijd verloren 0-1.
  Verder, lees weer het Verslag.

 5. hoedanook

  @Cyril,
  Zie omvang van de delegatie dat de selektie begeleid (komen voor de spelers uit de bus). De verantwoordelijkheid tot voorbereiding voor het toernooi ligt bij die groep. Vorige Gold Cup en ook Kings Cup participatie of mogelijk andere ‘cup’ deelname al niets uitmaken als men het roer t.a.v. de wijze van aansturing en begeleiding niet geheel om gooit.
  https://www.facebook.com/612616258840297/posts/1884709804964263?s=785283208&v=e&sfns=mo

 6. @ Brian S : Nog steeds geen verontschuldiging van jouw kant voor de verwarring tussen Curaçao Independiente en In D-V Dual ET ?
  Allang ben jij tot mij, niet geloofwaardig als criticus, maar meer als negativist.
  En Frank legt iets meer uit : Inderdaad gelukkig dat de schade beperkt bleef tot 0-1.
  Zo kan het ook.
  Brian S, ik ben niet jouw vijand.
  Maar alles wat wij hier typen, kan teruggelezen worden.
  Besef dat jouw commentaren voornamelijk negatief zijn. Een criticus kan opbouwend zijn.
  Peace voor als je kan.

 7. Schandalige prestatie tegen El Salvador, dat notabene de twijfelachtige reputatie heeft de grootste nederlaag op een WK in de historie te hebben geleden (10-0).

  Hieronder de officiele samenvatting van de wedstrijd, waarin de doelman van El Salvador geen seconde in beeld komt! Het krakkemigge Curacao is nauwelijks over de eigen helft geweest!

  En dat noemt zich profs? Alleen keeper Room gedroeg zich als een prof en heeft een grotere nederlaag voorkomen. Kijk eens naar de fout van de verdediger die tot de 1-0 leidde: zelfs bij het 5e elftal van Willemstad zie je dergelijke idiote fouten niet.

  En dan is El Salvador nog de zwaktste tegenstander in de poule van Curacao.

  https://www.vi.nl/nieuws/eerste-succes-op-gold-cup-blijft-opnieuw-uit-voor-curacao

  Ik weet niet wat erger is, naar deze beelden kijken of naar Menki Rojer kijken. Je ziet echt hetzelfde.

 8. @Cyril, Wat is er mis met realisme?

  Hou je aan de fouten en wees realistisch.. Dan zal de waarheid ook minder erg zijn!

 9. En ? Helpen jullie commentaren met het opbouwen van zelfvertrouwen voor de verdere Toernooi ?
  Nee ! Alsmaar negatief wezen, want dat is makkelijker voor jullie soort Mens.

 10. Laatst verloor men nog van part timers van Antigua. En men won van een amateur team met 9-0 en men denkt er te zijn.

  Kings Cup is ook een nietszeggend toernooi met zwakke voetballanden. Vaak sturen Europese teams ook hun 019 of hun B teams.

 11. hoedanook

  Blijkbaar toch niets geleerd. Naast de schoenen gaan lopen omdat men ergens in de wereld, waar boksen waarbij ook geschopt mag worden de nationale sport is, een toernooitje (Kings Cup) heeft gewonnen. Magere vertoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *