NU | Curaçao heeft twee weken na verkiezingen nieuwe regering

Curaçao heeft twee weken na verkiezingen nieuwe regering

De beoogde nieuwe premier van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, heeft met drie partijen een nieuw regeerakkoord gesloten. Dit betekent dat het eiland anderhalve week na de verkiezingen alweer een nieuwe regering heeft.

Rhuggenaath hoopt binnen een paar dagen zijn nieuwe ministersploeg te presenteren, zo meldde de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Nederland donderdag.

De nieuwe coalitie bestaat uit PAR, de grote winnaar van de verkiezingen, MAN en de nieuwe partij PIN van oud-premier Suzy Camelia-Römer. Het vorige kabinet bestond uit PAR, MAN en PNP, waar PIN uit voortkwam.

Het kabinet viel nadat twee parlementariërs overstapten naar de MFK van Schotte. Deze partij maakt nu deel uit van een interim-regering, zolang de formatie duurt. Schotte zelf zit overigens niet in het kabinet. Dat is niet toegestaan omdat hij veroordeeld is voor fraude.

Het regeerakkoord komt vrijwel overeen met het akkoord van de vorige regering.

Verduisteren

Volgens de NOS maakten de drie partijen haast met de formatie omdat Schotte zijn positie nog snel dreigde te misbruiken. Zo wilde hij nog een aantal bevriende ambtenaren benoemen en zou hij nog geld van de overheid willen verduisteren.

Curaçao ging vrijdag 28 april naar de stembus. De PAR haalde daarbij zes zetels, MAN vijf en PIN één. Samen hebben de partijen twaalf zetels van de in totaal 21 zetels in het Parlement. De MFK van Schotte behaalde er vijf.

Bron: NU.nl

3 Reacties op “NU | Curaçao heeft twee weken na verkiezingen nieuwe regering

  1. Daar moet je mee leren leven.

  2. Abraham Mossel

    Je hebt helemaal gelijk plasje MAAR NIET WAAR, Plasje is een paaier Troll, vazal en marionet, van de grootste pathologische beroeps leugenaar van het zuidelijk halfrond, zijn naam is Gerrit de Raaf, veroordeeld voor valsheid in geschriften en zich laten omkopen door de maffai, ambsmisdrijf ten top. 3 jaren gevangenis aan de broek, waarvan 2 jaren zitten in het hok met pijn in kontje.

  3. ericlapas

    Politiek blijft een dirty business, Davelaar heeft met zijn PNP de PAR steeds aan een meerderheid geholpen. Davelaar heeft zich sterk gemaakt om Camelia- Römer een minister post te bezorgen. De eerste de beste gelegenheid die zich voordoet steekt zij een dolk in de rug van Davelaar en wat gebeurt er, PAR laat zich niet uit schroom weerhouden om met die vuile vieze verraadster in één kabinet te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *