NU | Dode bij overval op goudtransport luchthaven Curaçao

Dode bij overval vliegveld Curaçao | Foto Yves Cooper

Dode bij overval op goudtransport luchthaven Curaçao | Foto Yves Cooper

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf is vrijdagmiddag omgekomen op de luchthaven van Curaçao tijdens een overval. Twee andere bewakers raakten gewond.

Vier gemaskerde mannen schoten aan het eind van de ochtend (lokale tijd) op de bewakers. De overvallers waren uit op goud(staven).

In juli vorig jaar werden bij een schietpartij op de Curaçaose luchthaven t‎wee mensen dodelijk getroffen en raakten zeven anderen gewond. Daarna is er een strenge controle op de aanwezigheid van wapens afgekondigd op en rond de luchthaven.

Op het eiland is in de media na de overval van vrijdag verbaasd gereageerd dat er toch vier personen gewapend op de landingsbaan konden komen.
Door: ANP/Nu.nl

2 Reacties op “NU | Dode bij overval op goudtransport luchthaven Curaçao

 1. chrysanthy obiana

  Wat jammer dat het niet geheel klopt wat er staat. Het overval is gepleegd op het terrein van FreeZone Hato enkele 100 meters verder dan de Swissport Cargo (aerocargo) gebouw. De beveiligingsmedewerkers die zijn geschoten werken zijn werkzaam bij een geldtransport bedrijf dat geheel onafhankelijk is van de luchthaven. Het maakt het geval en verloren leven niet minder erg maar er niet niet zomaar iets te worden gepubliceerd.

 2. 2010 Swissport goudroof 4.5 miljoen Euro.
  2012 Goudroof van een schip in de haven 9.5 Miljoen Euro.
  2015 Vandaag weer een goudroof.

  Curacao; Hub van de goudroven, we hebben er weer een titel bij.
  Erg triest dat er iemand bij om het leven is gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *