NU | ‘Grondwetvergadering Venezuela gaat door’

”Niets of niemand kan dit tegenhouden. De grondwetgevende vergadering zal plaatsvinden”, zei de minister van Buitenlandse Zaken Samuel Moncada | AFP

De Venezolaanse regering is niet van plan af te zien van een omstreden plan om een nieuwe grondwet op te stellen.

”Niets of niemand kan dit tegenhouden. De grondwetgevende vergadering zal plaatsvinden”, zei minister Samuel Moncada van Buitenlandse Zaken dinsdag op een persconferentie.

De socialistische president Nicolás Maduro is van plan een nieuw orgaan in het leven te roepen om de grondwet te herschrijven. Hij passeert zo andere instellingen, zoals het parlement. Daar zijn oppositieleden inmiddels in de meerderheid. Zij hebben zich fel tegen het plan gekeerd.

De Amerikaanse president Donald Trump riep zijn Venezolaanse collega maandag op af te zien van het plan. Gebeurt dat niet, dan volgen economische strafmaatregelen.

Moncada toonde zich dinsdag niet onder de indruk van die waarschuwing, die hij ”een onbeschaamde dreigement van een xenofobe en racistische regering” noemde.

Bron: Nu.nl/ANP

Een Reactie op “NU | ‘Grondwetvergadering Venezuela gaat door’

  1. De bevolking moet duidelijk maken dat VERRAAD van bestuurders met de dood zullen worden betaald – de grondwet veranderen om een dictatuur te stichten is LANDS VERRAAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *