NU | Martina treurt geen moment om op het nippertje gemiste medaille

Martina treurt geen moment om op het nippertje gemiste medaille

Martina treurt geen moment om op het nippertje gemiste medaille

Churandy Martina kan zich totaal niet druk maken om het feit dat hij op één honderdste van een seconde een medaille miste op de olympische 200 meter.

“Ik wilde een medaille, ik ging er echt voor, maar het is helaas net niet gelukt”, zei Martina in Rio de Janeiro tegen de NOS.

“Maar ja, het kon niet beter. Ik heb mijn best gedaan voor heel Curaçao en Nederland. Voor iedereen die zijn wekker heeft gezet. Ik hoop dat ik niemand teleurgesteld heb en wil positief blijven. Ik hou van iedereen”, glimlachte hij.

“Waarom zou ik balen? Dit was mijn derde olympische finale op rij. Er is niemand trotser dan ik.”

Martina liep 20,13 seconden. De nummers drie en vier, Christophe Lemaitre en Adam Gemili, kwamen beiden in 20,12 seconden over de streep.

Lof van Bolt

De 32-jarige Martina kreeg ook lof toegezwaaid van de ongenaakbare winnaar Usain Bolt. “Martina is iemand die weet hoe hij finales moet lopen. Dat heb ik vooraf ook tegen hem gezegd. We kennen elkaar al jaren. Churandy is een fantastische atleet en en coole gast.”

Terwijl Martina stelde dat hij er in Tokio opnieuw bij hoopt te zijn in 2020, is Bolt zeker bezig aan zijn laatste Spelen. De Jamaicaan sprak van een emotionele avond. “Ik ben nog steeds opgewonden. Ik wilde hier laten zien dat ik ‘the greatest’ ben en dat is wat ik hier doe.”

Bron: Nu.nl

9 Reacties op “NU | Martina treurt geen moment om op het nippertje gemiste medaille

 1. @Mossel, bijvoorbeeld bij roeien, wielrennen en paardenraces geldt de punt van de boot, voorwiel of neus.

  Bij hardlopen geldt NIET het eerste lichaamsdeel wat over de streep gaat, maar wanneer de torso over de streep gaat.
  Lees: (ik neem aan dat dit de laatste jaren niet gewijzigd is)

  IAAF Competition Rules 2014 -2015
  Artikel 165 lid 2: De tijd moet worden opgenomen tot het moment, dat enig deel van de romp van de atleet (dus niet hoofd, hals, armen, benen, handen of voeten) het verticale vlak bereikt aan de kant van de finishlijn, die zich het dichts bij de start bevindt.

 2. Pffff wat een gezeik weer.

  Neem allemaal een voorbeeld and Martina, een vrolijke gozer die het ver heeft geschopt. Daar kunnen we met zijn allen een puntje aan zuigen.

 3. Gerrit krijgt de slappe lach als hij dit bericht leest. Ik zie hem al denken, die @Abraham Mossel weet niets van atletiek. Het gaat niet om de voet maar om de borst, het is geen schaatsen maar atletiek, het is geen Herenveen maar Rio, de schoenen aan de voeten van de atleten zijn geen schaatsen maar spikes, het is geen schaats baan maar atletiek baan. Gerrit komt niet meer bij van het lachen.

 4. ja hoor, Nederland is een racistisch land en Curacaoenaars zijn heilig, doen helemaal nooit aan discriminatie…
  blijf vooral leven in je droomwereld….

 5. Churandy heeft het bij het rechte eind, hij hoeft zich nergens voor te schamen. Heeft zijn stinkende best gedaan, alles eruit gehaald wat er in zat en dan mag je trots zijn.
  Zou mooi zijn wanneer velen op dit eiland eens een voorbeeld aan hem gaan nemen. Gewoon je uiterste best doen op school, op je werk, in je omgang met anderen en alles eruit halen wat mogelijk is. Dan zul je zien dat het ineens een stuk beter gaat met het eiland en hebben we met recht reden om trots te zijn.

 6. Abraham Mossel

  Ik zeg dat Martina gewoon drie is kijk naar zijn voet, die is er eerder over/OP de streep als het hoofd van de Fransman, dus gewoon bestolen. en ik kan echt wel een foto finis bekijken, ik zie ze vaak bij de draverskoersen in Europa.

 7. Mooie prestatie van Churandy, maar ik zie hem niet in Tokio achter een rollator opnieuw aan de start verschijnen. Moet hij ook niet doen, stop op je hoogtepunt.

  Het net missen van een medaille heeft wel als voordeel dat we hem niet met gladjanus Schotte met zijn fake smile om zijn nek in alle media gaan zien.

 8. Goed zo Churandy wij zijn trots op je. Het is te hopen, als je straks voor je eerste baan als productiemedewerker gaat solliciteren, dat ze het niet over “het boefje uit Curaçao” hebben of dat je onder de naam Henk Jansen geboren te Hoenderloo moet solliciteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *