NU | Nederlands record Bonevacia op 400 meter

De atleet van Curaçao liep in de series

De atleet van Curaçao scherpt in Peking het Nederlands record aan

Liemarvin Bonevacia heeft zondag bij de WK atletiek in Peking zijn Nederlands record op de 400 meter aangescherpt. De atleet van Curaçao liep in de series voor het eerst in zijn loopbaan onder de 45 seconden, namelijk 44,72.

Hij haalde bijna zeven tienden van zijn oude record van 45,40 af.

De 26-jarige atleet van Rotterdam Atletiek eindigde met die tijd als vijfde in zijn serie en was daarmee niet eens rechtstreeks geplaatst voor de halve finales. Zijn tijd bleek na afloop van de eerste ronde goed genoeg voor een vervolg op de WK. De halve finales zijn maandag.

”Ik was er zeker van dat ik onder de 45 seconden kon lopen. Dat wilde ik hier laten zien, ook om te bewijzen dat ik niet voor niets een startbewijs had gekregen’’, zei hij na zijn recordrace. ”Ik liep een goed opgebouwde race en kon op tijd de versnelling inzetten.”

Bonevacia hoorde een week na de Nederlandse kampioenschappen dat hij mocht starten op dit onderdeel, hoewel hij niet had voldaan aan de limiet. Bonevacia kwam naar Peking als lid van het estafetteteam op de 4×100 meter. ”Een paar dagen geleden liep ik in de training een 300 meter in 31 seconden. Toen wisten mijn coach en ik dat dit erin zat. Bovendien had ik dit seizoen al meerdere keren onder de 46 seconden gelopen.”

Door: ANP/Nu.nl

5 Reacties op “NU | Nederlands record Bonevacia op 400 meter

  1. ongetwijfeld ben je toch in een grote hoop stront getrapt van Gerrit Schotte

  2. Wat een onzin!!!!

  3. “ongetwijfeld” 🙂

  4. Onetwijfeld (hoe verzin je zo’n nickname) is @Macamba de lolligste thuis.

  5. De tijd is verkeerd opgenomen, het is niet de goede tijd, vraag het maar aan Schotte, Asjes, MvG Wiels. Het was veel sneller ik ben de winnaar!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *