NU | Nederlandse filmregisseur René van Nie (78) overleden

René van Nie © Aldo Paula

De Nederlandse filmregisseur René van Nie is dinsdag overleden op Aruba. De filmmaker, schrijver en vader van Nada van Nie overleed aan een hartstilstand.

Dat meldt CineSud. Van Nie werd 78 jaar.

René van Nie maakte in de periode 1974-1982 vijf fictiefilms: De Vijf van de Vierdaagse (1974), Kind van de Zon (1975), Een Stille Liefde (1977), Doodzonde (1978) en Sabine (1982).

Met name Kind van De Zon, over een vrouw met psychische problemen, en Een Stille Liefde (met Cor van Rijn) oogstten veel lof. Van Nie was een van de eerste onafhankelijke Nederlandse filmmakers, die zijn producties grotendeels zelf financierde. Zijn archief heeft hij overgedragen aan filminstituut Eye in Amsterdam.

Naast zijn filmwerk schreef hij enkele boeken en columns voor Arubaanse kranten Sinds 1988 woonde en werkte Van Nie op Aruba. In Oranjestad is hij zaterdag in kleine kring gecremeerd.

Bron: BuzzE/NU.nl

6 Reacties op “NU | Nederlandse filmregisseur René van Nie (78) overleden

 1. Volgens mij zit Hans de hele dag voor de spiegel zich op te maken met make-up en lippenstift.

 2. Ik weet niet wat jullie in Carabïen doen.

 3. Ja Hansje, mensen met blauwe ogen zijn lelijk.

 4. Nada dan?

 5. joop savaneta

  Zo matig was hij nu ook weer niet maar ik begrijp wel dat het bij sommige macamba’s hard aankwam als hij de spot met hun dreef betreffende hun soms lachwekkende gedrag op Aruba. Laat dan maar de middelmaat op Aruba heersen maar de mensen zijn er over het algemeen gelukkiger dan in het afzeikland Nederland.

 6. Matig filmmaker, dat groot kon worden op Aruba omdat daar de middelmaat regeert.

  Mooie dochter heeft hij.

  Rene va Nie doet me denken aan Hans Vader, matig schrijver, die groot kon worden op Curacao omdat daar de middelmaat regeert.

  Oerlelijke dochter heeft hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *