NU | Nederlandse militair op Curaçao aangehouden met drugs

Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. | Foto archief Zr.Ms-Zeeland vaart Annabaai binnen Bea Moedt

Een 24-jarige Nederlandse militair is zaterdagavond op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid door bewakingspersoneel aangehouden terwijl hij cocaïne bij zich had. Daarna is hij overgedragen aan opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair wordt teruggestuurd naar Nederland.

De militair is aangehouden met een gebruikershoeveelheid van de drugs op zak, dat is maximaal een halve gram. Het gaat om een matroos van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Het schip is vorige week op Curaçao aangekomen om de drugshandel op zee te bestrijden.

Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. Militairen die dat toch bij zich hebben, worden direct ontslagen. Of de matroos is ontslagen, is niet bekendgemaakt.

Bron: Nu.nl

6 Reacties op “NU | Nederlandse militair op Curaçao aangehouden met drugs

 1. @Abraham Mossel , hoe kan je iemand van beledigen, terwijl jij dat ook aam he doen bent? Je kan slecht niet met slecht betalen. Trouwens wat was het advies van jouw advocaat m.b.t. het indienen van klacht tegen Menki Rojer xD

 2. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 3. Beste @De Rechtsstaat, “men and women whom lay there lives down for their country”. Daar heb je het over echte mannen en vrouwen niet de mietjes uit het Nederlandse leger. Het is daar een rotzooi, in de kazernes worden jonge militairen verkracht en vernederd. Zelf de Nederlandse trots Marco Kroon, die de hoogste militaire onderscheiding van Nederland heeft gekregen, verteld in het filmpje dat hij in Afghanistan is verkracht. Nou sorry hoor, is dat iets dat je met de wereld moet delen? Tenzij hij het lekker vond.

  https://www.youtube.com/watch?v=Csaw5au3n3U

 4. Gewoon zero tolerance en ontslaan deze gast.

 5. De Rechtsstaat

  Keek nog afgelopen weekeinde naar “highlights” van de wedstrijd tussen Army en Navy van college football USA. Voorfagaand was een gebed waar melding werd gedaan van “men and women whom lay there lives down for their country”.

  Vind je het dan gek dat militairen af en toe een “boost” nodig hebben?

 6. De ironie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *