NU | Nieuwe verkiezingen Curaçao op 28 april

Nieuwe verkiezingen Curaçao op 28 april | ANP

Curaçao gaat op 28 april naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De gouverneur heeft een zogeheten landsbesluit getekend waarin dat is vastgelegd. Het worden de vijfde verkiezingen voor het eiland sinds 2010.

De laatste verkiezingen vonden plaats op 5 oktober vorig jaar, maar de regering van minister-president Hensley Koeiman kwam zondag na zeven weken ten val. Daarop werd besloten het parlement te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Twee leden van Pueblo Soberano, de partij van de vermoorde politicus Helmin Wiels, zegden zondag hun steun aan de regering op. Daarmee verloor de coalitie zijn meerderheid. De fractie was het niet eens met de visie van de regering over de ontwikkeling van de ruimtelijke planning op het eiland.

Bron: Nu.nl/ANP

5 Reacties op “NU | Nieuwe verkiezingen Curaçao op 28 april

  1. Gewoon gaan stemmen ipv thuisblijven.

  2. Noodzakelijk voor de verkiezingen. Nooit tekort aan stemvee.

  3. Dat is dan één dag na Koningsdag. Zou dat dan helpen?

  4. Het volk dom houden is iets wat de politici op Curacao goed doen. Eerlijk is eerlijk. Groot deel van het volk slikt alles wat politici zeggen. Weinig onafhankelijke media.

  5. De volgende verkiezingen en iedereen blijft ook daarna elkaar in de haren zitten. GEZOND VERSTAND ontbreekt volledig op dit eiland!! Zijn alle hersenen, of iets wat (bewegend?) die plaats heeft ingenomen, vergiftigd door de luchtverontreiniging van ISLA en / of andere vervuilers?
    Je eigen bevolking dagelijks vergiftigen / de bevolking die zich gewoon elke dag láát vergiftigen. Complete idioterie!
    In plaats van nu tienduizenden DOMME mini-dictators die anderen wel zullen vertellen wat hij of zij MOET doen want anders, misschien beter te kiezen voor één echte dictator met hersens ………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *