Nu.nl: Doden bij schietpartij vliegveld Curaçao

Doden bij schietpartij vliegveld Curaçao

Op het vliegveld Hato Airport van Curaçao is dinsdagavond (lokale tijd) een schietpartij geweest. Daarbij zijn twee mensen overleden. Zes anderen raakten gewond. Dat meldt de politie.

Een auto reed naar de aankomsthal en een van de inzittenden begon daar vanaf het parkeerterrein met een automatisch wapen te schieten op een groep mensen.

Er zijn veel schoten gelost. De twee doden zijn afkomstig uit Curaçao. Onder de zes gewonden zijn toeristen.

De gewonden vielen door rondvliegende kogels, zo werd een moeder in haar been geraakt terwijl ze zich nog in de hal bevond en werd een vrouw in een rolstoel op de parkeerplaats geraakt.

Een van de daders, mogelijk een bendelid, kreeg een kogel door zijn hoofd en overleed ter plaatse. Volgens een ooggetuige die vlak naast een van de geliquideerde mannen stond, vluchtte het publiek de aankomsthal in. Verschillende gewonden zouden in kritieke toestand verkeren.

 

Afrekening

Lokale media berichten dat het om een afrekening gaat tussen twee drugsbendes. Leden van de bende van Buena Vista zouden leden van de bende No Limit Soldiers op hebben gewacht die net aangekomen waren met de vlucht uit Duitsland. No Limit Soldiers wordt ook in verband gebracht met de moord op politicus Helmin Wiels die vorig jaar plaatsvond.

Curaçao is een belangrijke doorvoerhaven van drugs uit Zuid-Amerika naar Europa. Het aantal liquidaties op het eiland als gevolg van de drugshandel nam dit jaar fors toe. Minister van Justitie Nelson Navarro heeft daarom hulp gevraagd vanuit Nederland, omdat naar zijn zeggen “Curaçao het zelf niet meer aan kan”.

Het vliegverkeer van en naar Curaçao heeft geen last van de schietpartij. Alle geplande vluchten gaan gewoon door, meldt de luchthaven.

Door: NU.nl/ANP/Novum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *