NU | Nog geen oordeel in zaak-Manafort, jury gaat dinsdag verder

De ex-campagneleider van Trump moet het vonnis in de cel afwachten | AFP

De jury in de rechtszaak tegen Paul Manafort is ook na de derde dag van beraadslagingen niet tot een oordeel gekomen.

De twaalf leden komen dinsdag weer bijeen om verder te praten over de schuld of onschuld van de voormalige campagneleider van de Amerikaanse president Donald Trump.

Manafort wordt onder meer bank- en belastingfraude en het niet indienen van informatie over zijn buitenlandse bankrekeningen ten laste gelegd. Manafort ontkent alle achttien punten van de aanklacht.

De ex-campagneleider van Trump moet het vonnis in de cel afwachten. Speciaal aanklager Robert Mueller had hierom verzocht toen bleek dat Manafort getuigen probeerde te beïnvloeden.

Bron: NU.nl

6 Reacties op “NU | Nog geen oordeel in zaak-Manafort, jury gaat dinsdag verder

  1. Sean Hannity is toch ook een ‘client’ van Donald Trump’s advocaat en fixer, Michael Cohen?
    https://amp.theguardian.com/media/2018/apr/22/michael-cohen-sean-hannity-property-real-estate-ben-carson-hud

  2. De procedure ondergaan waarbij de president wordt afgezet door het Congres (Impeachment) vereist een meerderheid aan stemmen. Met de aankomends tussenverkiezingen in November voor de deur zitten Republikeinen in een spagaat, met name die herkozen willen worden, men weet niet wat de gevolgen zijn als zij zich van de president distantiëren. Met name bij verkiezingen die zwaar bevochten worden heeft men de trouwe aanhang van Trump nodig. Echter de groep kiezers die voor Trump het verschil maakten (blanke vrouwen) nemen in de polls duidelijk afstand. Ook is het onderzoek van Mueller verre van afgerond.
    Volgend jaar mogelijk president Pence (held van de ‘evangelicals’).

  3. Watergate aanklager: president Trump is een ‘unindicted Co-Conspirator’. Een Amerikaanse president in functie kan niet aangeklaagd worden. Toen duidelijk weed dat Nixon tot deze ‘status’ was gereduceerd, werd hij door eigen partijgenoten gedwongen af te treden.

  4. Wel een verdict inmiddels Guilty on 8 counts, Manafort zal de komende 80 jaar vastzitten.
    Cohen heeft verklaard onder ede vanmiddag dat hij ‘illegally campagne geld met medeweten van Donnie heeft gebruikt om de beide dames af te kopen, uitspraak binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *