NU | North Sea Jazz Curacao 2020 gaat niet door vanwege gebrek hoofdacts

Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF)

Curaçao North Sea Jazz gaat niet door in 2020. De organisatie moest het jazzfestival op het Caribische eiland afgelasten, omdat het niet mogelijk bleek om rond september geschikte hoofdacts te boeken.

“Na de zeer succesvolle editie van 2019 moet het festival noodgedwongen een pas op de plaats maken”, stelt de organisatie van de overzeese tegenhanger van het North Sea Jazz festival in Rotterdam in een verklaring. “Om het evenement op internationaal topniveau te houden, zijn er minstens twee acts van het hoogste niveau nodig, die bij voorkeur niet eerder op Curaçao te zien zijn geweest. Afgelopen maanden is gebleken dat deze in september niet beschikbaar zullen zijn.”

In 2017 moest de organisatie om dezelfde reden het festival afgelasten. In 2019 waren onder anderen Mariah Carey, Black Eyed Peas en Maroon 5 te zien op het festival op Curaçao.

Er zijn rond volgens de organisatie van Curaçao North Sea Jazz rond september weinig acts op tournee en het invliegen van artiesten, hun band, crew en apparatuur voor slechts één concert is zeer kostbaar. De organisatie zegt zich te beraden over de toekomst van het festival, dat in 2010 zijn eerste editie beleefde.

Bron: NU.nl

Naschrift KKC

Verklaring

In gezamenlijk overleg hebben Fundashon Bon Intenshon en Mojo Concerts moeten besluiten om in september 2020 geen Curaçao North Sea Jazz Festival te organiseren. De reden hiervoor is, net als in 2017, dat er geen geschikte hoofdacts beschikbaar zijn in deze periode.

Na de zeer succesvolle editie van 2019 moet het festival noodgedwongen een pas op de plaats maken. Om het evenement op internationaal topniveau te houden zijn er minstens twee acts van het hoogste niveau nodig, die bij voorkeur niet eerder op Curaçao te zien zijn geweest. Afgelopen maanden is gebleken dat deze in september niet beschikbaar zullen zijn.

Ondanks het succes van het festival blijft het elk jaar een grote uitdaging om in het desbetreffende weekend headliners te strikken. Er zijn rond die periode weinig acts op tournee en het invliegen van artiesten, hun band, crew en apparatuur voor slechts één concert is zeer kostbaar. In 2017 werd om dezelfde reden een jaar overgeslagen.

FBI en Mojo zich zullen zich komend jaar beraden op de toekomst van het festival na 2020.

Een Reactie op “NU | North Sea Jazz Curacao 2020 gaat niet door vanwege gebrek hoofdacts

  1. Wat een onzin.

    Het instorten van de offshore is voor offshoreboer Gregory Elias de reden het festival te annuleren.

    De acts die hij hierheen waren bejaarden, van velen dachten we eigenlijk dat ze al lang dood waren. Want laten we eerlijk zijn, een artiest die nog een beetje in de markt ligt, laat Curacao links liggen.

    Blij dat we dit jaar van deze rollator rock verstoken blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *