NU | OM eist drie jaar tegen ex-premier Curaçao

Gerrit Schotte verleende volgens het OM gunsten aan Corallo | FOTO’S JEU OLIMPIO

Gerrit Schotte verleende volgens het OM gunsten aan Corallo | FOTO’S JEU OLIMPIO

Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao heeft woensdagmiddag (lokale tijd) drie jaar gevangenisstraf geëist tegen de voormalige premier van dat land Gerrit Schotte. Schotte wordt verdacht van onder meer ambtelijke omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen.

De levenspartner van Schotte, Cicely van der Dijs, is volgens het OM betrokken bij onder meer valsheid in geschrifte. Tegen haar is achttien maanden, waarvan negen maanden voorwaardelijk geëist. Schotte was minister-president van Curaçao tussen 2010 en 2012. De feiten zouden voornamelijk in 2010 en 2011 zijn gepleegd.

Het OM verwijt Schotte geld te hebben aangenomen van een op Sint-Maarten verblijvende casino-eigenaar, Fransesco Corallo, en daarmee een ‘marionet’ te zijn geworden van een man die wordt gelinkt aan de Italiaanse maffia.

Tijdens de behandeling heeft zowel Schotte als Van der Dijs zich op het zwijgrecht beroepen.

Het OM heeft aangegeven dat het het passief kiesrecht van Schotte wil intrekken voor een periode van vijf jaar. Dat zou betekenen dat Schotte niet kan meedoen aan de komende parlementsverkiezingen op 30 september als leider van zijn politieke partij MFK.

Bron: Nu.nl

Een Reactie op “NU | OM eist drie jaar tegen ex-premier Curaçao

  1. Joscelin Trouwborst

    Schotte niet enkel trekpop van Corallo, maar ook van Dos Santos, wanneer worden hij en de ex ministers daarvoor aangepakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *