NU | Oppositie Venezuela hekelt massale legeroefeningen

Volgens Maduro zijn de problemen onderdeel van een "onconventionele oorlog" tegen het land

Volgens Maduro zijn de problemen onderdeel van een “onconventionele oorlog” | AFP

De Venezolaanse oppositie heeft boos gereageerd op de enorme legeroefeningen die in het land worden gehouden. “Hoeveel kosten deze oefeningen ons land?”, vroeg oppositieleider Henrique Capriles zich af op Twitter.

De grootste militaire oefeningen ooit in Venezuela zijn volgens de regering noodzakelijk omdat het land zou worden ‘bedreigd’. Op regeringswebsites en de staatstelevisie was zaterdag (lokale tijd) te zien hoe gepantserde voertuigen oprukken en militairen tenten opzetten.

De regering zou er volgens Capriles beter aan doen de oorlog te verklaren aan “honger, medicijntekorten, geweld en deze crisis”. De oppositieleider wees erop dat soldaten momenteel hun werk moeten doen “zonder voedsel en medicatie en met een te klein salaris”.

Venezuela verkeert in een economische en politieke crisis. Volgens president Nicolás Maduro zijn de problemen onderdeel van een “onconventionele oorlog” die wordt gevoerd tegen zijn land. De oppositie geeft de regering de schuld van de tekorten aan medicijnen en eerste levensbehoeften.

Bron: Nu.nl/ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *