NU | Protesten Venezuela kosten nog meer levens

Authoriteiten: tot nu toe twintig doden

Bij de grote demonstraties tegen het bewind van president Nicolas Maduro in Venezuela zijn tot nu toe twintig doden gevallen, aldus de lokale autoriteiten.

Donderdag overleed een demonstrant aan een kogelwond die hij had opgelopen in Caracas.

​​Acht anderen zijn vrijdag omgekomen toen zij werden geëlektrocuteerd bij het plunderen van een winkel. Volgens een brandweerman in de Venezolaanse hoofdstad Caracas vond de plundering plaats tijdens de demonstraties.

Het incident was in een bakkerij in een volkswijk van de stad, El Valle.

Veiligheidstroepen

Boze Venezolanen protesteren sinds de hoogste rechtbank van het land vorige maand het parlement op een zijspoor zette. Die stap werd al snel teruggedraaid maar de volkswoede werd daar niet mee getemperd.

Veiligheidstroepen grijpen soms hard in bij de massale protesten in het hele land. Maar oppositieleiders hebben al weer nieuwe acties aangekondigd.

Verkiezingen

Ze eisen onder andere dat uitgestelde regionale verkiezingen worden gehouden en dat bijna honderd gearresteerde activisten van de oppositie vrij worden gelaten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders om alleen naar Venezuela te reizen indien dit noodzakelijk is, omdat er nieuwe demonstraties op komst zijn.

Bron: ANP/NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *