NU | Regering Venezuela noemt van flatgebouw vallen wetgever zelfmoord

Regering Venezuela noemt van flatgebouw vallen wetgever zelfmoord | ANP

De Venezolaanse regering stelt dat de gearresteerde wetgever die afgelopen vrijdag overleed door een val van een flatgebouw, zelfmoord heeft gepleegd. De oppositie denkt echter dat de man is vermoord.

De 56-jarige Fernando Alban werd afgelopen vrijdag gearresteerd vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de mislukte aanslag op president Nicolas Maduro in augustus. Tijdens een toespraak van Maduro op een militaire parade ontploften twee drones.

Volgens Nestor Reverol, de Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken, stond Alban maandag op het punt om naar de rechtszaal geëscorteerd te worden, toen hij van de tiende verdieping van het hoofdkwarter van de inlichtingendienst sprong, waar hij zijn proces afwachtte.

De oppositie, waaronder de partij van Alban, zegt echter dat Alban van het gebouw is gegooid en daarom dus is vermoord. Zij houden het regime van Maduro verantwoordelijk voor de dood van de wetgever.

Volgens de oppositie houdt het regime van Maduro honderden politieke gevangen vast op basis van valse beschuldigingen. De Verenigde Naties stelde eerder dat gevangenen in het land slecht worden behandeld en in sommige gevallen zelfs worden gemarteld.

Bij de aanslag op 2 augustus raakten zeven soldaten gewond. President Maduro kwam er ongedeerd vanaf. Sindsdien zijn er minstens dertig mensen opgepakt op verdenking van medeplichtigheid aan de drone-aanval.

Bron: Nu.nl

2 Reacties op “NU | Regering Venezuela noemt van flatgebouw vallen wetgever zelfmoord

  1. Zelfmoord plegen terwijl je gevangen bent.. Komt vaak voor bij dictaturen.

  2. Abraham Mossel

    En gij gelooft het, ik niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *