NU | Reservedoelman Curaçaos elftal Pieter (31) plotseling overleden

Hij kwam in zijn loopbaan tot twaalf interlands voor de ploeg van Curaçao.

Jarzinho Pieter, de reservekeeper van de nationale ploeg van Curaçao, is plotseling overleden. De 31-jarige doelman kreeg naar verluidt een hartaanval.

Pieter was met het nationale team in Haïti ter voorbereiding op de wedstrijd in de CONCACAF Nations League, die dinsdagavond (lokale tijd) op het programma staat.

Volgens lokale media voelde de keeper zich niet lekker, waarna hij naar bed ging. Hij werd vervolgens niet meer wakker.

Pieter stond in eigen land onder contract bij SV Vesta. Hij kwam in zijn loopbaan tot twaalf interlands voor de ploeg van Curaçao.

Onder anderen Eloy Room stond maandag stil bij het overlijden van zijn teamgenoot. De oud-doelman van Vitesse en PSV bewees Pieter op Twitter de laatste eer. “Voor altijd in ons hart”, schreef hij.

Het is niet bekend of de interland tussen Haïti en Curaçao doorgaat. Zondag won Curaçao voor eigen publiek nog met 1-0 van Haïti, door een doelpunt van ADO Den Haag-aanvaller Elson Hooi.

Bron: Nu.nl

14 Reacties op “NU | Reservedoelman Curaçaos elftal Pieter (31) plotseling overleden

 1. @Drechi pa bo solamente so,
  Inmiddels is het lijk in Haïti vrijgegeven. M.a.w. de doodsoorzaak is vastgesteld. Misschien wordt de vastgestelde doodsoorzaak nu ook wereldkundig gemaakt. De eerste indruk is dat er van hartfalen geen sprake is.

 2. Normaal gesproken reageer ik niet op domme reacties want daar zal ik een dagtaak aan hebben maar wil nu even een uitzondering maken.

  @Drechi pa bosnan Tur stelt naar aanleiding van het geval Nouri, ‘Is de KNVB -baas toen ook als een “dementerende idioot” neergezet door een gefrustreerde VI-lezer?’

  In dit artikel staat dat KNVB -baas inderdaad geen dementerende idioot als Rignaal Francisca is;

  https://www.parool.nl/sport/cardiologen-vastgestelde-false-tendon-nouri-ongevaarlijk~bca118c6/

  Het punt is dat mensen hier graag op de pluche willen blijven zitten terwijl ze niets toevoegen en als gevolg daarvan moeten anderen vaak de gevolgen dragen.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  @CR:
  Neen! Zo goed?

 4. Drechi pa bosnan Tur

  Hoedanook:
  Mooi! Niet dan.

 5. Curacao revisited

  @Drechi: zou je eens kunnen reageren op de discussie over mevrouw Cova’s aanstelling? Ik ben erg benieuwd hoe jij dit als YDK ziet

 6. @Drechi pa bo so so,
  Mijn punt is dat het geval Nouri en het geval Pieter niet te vergelijken zijn. Punt.
  Voor de rest besteed ik geen tijd aan [bepaalde] forum-participanten’, laat staan dat ik daarop reageer. Iemand merkte ooit op dat deze reaguurders bewust door KKC bepaalde ‘ruimte voor expressie’ gegeven worden. Wie weet? Voor mij reden temeer om er geen tijd aan te besteden.

 7. Drechi pa bosnan Tur

  @Hoedanook:
  Ik proef hier uit dat jullie het coute que coute voor elkaar opnemen.
  Ik proef ook dat wat die laffe fanatiekeling over Jean Fransisca zegt, niet eens ter sprake komt, laat staan afgekeurd wordt.
  Jullie doen maar. Met of zonder van der Sar (ook een goalie trouwens) is het laag bij de grond en zonder enige empathie voor de familie, clubgenoten, sportwereld op Curacao.
  Ik hoop dat het niet met jullie gebeurt.

 8. @Drechi pa bo so,
  Gemeld is dat Jarzinho Pieter door hartfalen overleden is. Verder is niets bekend. In de kwestie ‘Appie’ Nouri was er ‘getouwtrek’ m.b.t. verantwoordelijkheid. Uiteindelijk heeft Ajax, bij monde van Edwin van der Sar, volledige aansprakelijkheid op zich genomen gebaseerd op bij de club nieuw bekende feiten. De feiten in casu Pieter zijn nog niet bekend.

  Echter, Edwin van der Sar had kort voor het aanvaarden van verantwoordelijkheid, in de krant, aangegeven dat hij het onterecht vond hoe de Ajax behandelaars van ‘Appie’ in de media werden neergezet. Dus, wel degelijk negatieve sentimenten richting de clubarts.

  Maar het blijven twee verschillende incidenten die aanzienlijk van elkaar verschillen.

 9. Drechi pa bosnan Tur

  @Hoedanook:
  De issue was of de KNVB – baas OOK zo weg is gezet door een gekke fanatiekeling. Je moet niet proberen de zaak een andere wending te geven, want of de jongen nu dood is of niet, heeft hij gezondheidspapieren moeten invullen? Ik denk het niet: deze jongens worden (SINDS KORT volgens de inbrenger van het stuk) door de clubarts onderzocht en behandeld. Is de clubarts daarvoor een demente idioot??
  I mean, …. come on people

 10. @Drechi pa bo so,
  Twee verschillende zaken:
  Abdelhak ‘Appie’ Nouri ligt sinds 2017 met ernstige en blijvende hersenschade in het ziekenhuis. Ajax droeg in mei 2019 de 34e landstitel op aan Abdelhak Nouri, die nog onder contract staat bij de club.

 11. Drechi, nouri niet dood, is er wel al ‘n paar jaar slecht aan toe, soms vraag je jee af, wat is het beste, maar we hebben niks in te brengen zoals jij ook weet.

 12. Drechi pa bosnan Tur

  Maar…. Ben ik nu gek, of hoe zit dat?…..
  Er is een tijdje geleden toch ook een speler van Ajax of zo aan een hartstilstand op het veld overleden? Ook in het buitenland als ik het me goed herinner…Wijlen Nouri, RIP……
  Is de KNVB -baas toen ook als een “dementerende idioot” neergezet door een gefrustreerde VI-lezer?
  Help me……

 13. Ziet er uit als een goede jongen – geen rasta, geen oorbellen, geen tattoos.

  De goeden gaan altijd eerst.

  RIP

 14. Het zal hier niet het geval zijn maar in Nederland zijn alle profvoetbalclubs sinds kort verplicht om een een hartfilmpje te laten maken van de selectiespelers en deze een vragenlijst te laten invullen over hun gezondheid.

  Wellicht als we niet een dementerende idioot als Rignaal Francisca als FFK-voorzitter hadden, waren we misschien met de tijd mee gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *