NU | Rode kruis opent gironummer in Nederland voor Venezuela

Het Rode Kruis helpt met het verzorgen van tijdelijk onderdak en sanitaire voorzieningen, voedsel en schoon drinkwater, medische zorg, vergroten veiligheid voor vrouwen en kinderen en contactherstel voor families die elkaar kwijt zijn geraakt.

Het Rode Kruis heeft vrijdag gironummer 5125 geopend voor hulp aan Venezuela en omringende landen. Ook de hulpverlening ter plekke wordt opgeschaald.

De hulp in het Zuid-Amerikaanse land zelf richt zich vooral op medische zorg. Het Rode Kruis ondersteunt verschillende ziekenhuizen door het personeel trainen en medische apparatuur en medicijnen te leveren.

In buurlanden als Colombia probeert de hulporganisatie mensen die vanuit Venezuela gevlucht zijn op te vangen. Bij aankomst zijn de vluchtelingen vaak op prostitutie of kinderarbeid aangewezen om te overleven.

“De mensen uit Venezuela worden aan hun lot overgelaten. We horen vreselijke verhalen van mensen die geen toekomst voor zich zien en na een barre tocht vol gevaar nu een veilige plek zoeken om tijdelijk hun bestaan op te bouwen”, aldus het Rode Kruis in een verklaring.

Onrust Venezuela duurt voort: Wat is er aan de hand?
Onrust Venezuela duurt voort: Wat is er aan de hand?

Venezuela al jaren in crisis

Om de hulpverlening in Venezuela en omringende landen te kunnen blijven verlenen, heeft het Rode Kruis tientallen miljoenen euro’s nodig, waarvoor het dus een gironummer heeft geopend.

Venezuela verkeert al jaren in een diepe politieke en economische crisis. Zo’n drie miljoen mensen hebben het land intussen al verlaten en dagelijks voegen zich daar duizenden mensen bij. Het Rode Kruis spreekt van de grootste stroom vluchtelingen ooit in Zuid-Amerika.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *