NU | Slachtoffers orkaan op Sint Maarten krijgen tegoedbonnen voor bouwmarkt

Op Sint Maarten is de schade van orkaan Irma nog steeds zichtbaar | ANP

Een aantal inwoners van Sint Maarten krijgt binnen enkele weken tegoedbonnen voor de bouwmarkt. Zo kunnen zij aan spullen komen die nodig zijn voor het herstel van hun door orkaan Irma beschadigde huizen.

Dat meldt een woordvoerder van het Rode Kruis donderdag in de NU.nl Dit wordt het nieuws-podcast. De speciale bonnen worden uitgedeeld aan de meeste kwetsbare mensen op het eiland.

Volgens het Rode Kruis is het nog een uitdaging om de actie van de grond te krijgen. Hoewel de meeste winkels en alle supermarkten op Sint Maarten weer open zijn, moet er nog veel gebeuren aan de bouwmarkten. “Die zijn er niet veel, minder dan in Nederland.”

De hulporganisatie wil er zeker van zijn dat de bouwmarkten de vraag naar producten aankunnen, zodra de tegoedbonnen zijn verspreid. Naar verwachting wordt het startsein voor de actie binnen enkele weken gegeven.

Beluister de podcast

​Herstel

Op Sint Maarten is de schade van orkaan Irma nog steeds zichtbaar. Door het natuurgeweld in september raakten een derde van alle huizen, het elektriciteitsnet en de waterleidingen op het Caribische eiland beschadigd. Ook veel wegen waren een tijd niet begaanbaar.

Het leven op Sint Maarten wordt weer hervat, aldus de Rode Kruis-woordvoerder. “Er is nog steeds overal schade te zien, maar er wordt ook hard gewerkt om alles te herstellen.” Basisbehoeften als elektriciteit, water en eten zijn weer aanwezig.

Wie niet of moeilijk aan eten kan komen, krijgt supermarktbonnen van het Rode Kruis. “Daarmee kunnen mensen de komende twee maanden boodschappen doen”, aldus de woordvoerder. “Op deze manier kunnen ze zelf de lokale economie stimuleren.”

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *