NU | Vakbonden Curaçao roepen werknemers op woensdag te staken

Tegen de middag hadden zich slechts enkele stakers verzameld |  Terry van Ommen

Een coalitie van vakbonden heeft alle werknemers op Curaçao opgeroepen tot een grote, vreedzame demonstratie woensdagochtend (lokale tijd) midden in Willemstad. Daarmee willen ze druk zetten op de regering om akkoord te gaan met drie door hen aangebrachte punten.

Zo willen de vakbonden dat er op korte termijn een verhoging van het minimumloon komt en dat een geplande verhoging van 13,5 procent op de verplichte autoverzekering (WA) wordt teruggedraaid. Ook eisen ze een stop op de ontslagprocedure voor 280 werknemers bij telecombedrijf UTS, een aan de overheid gelieerd bedrijf dat verlies lijdt.

De regering-Rhuggenaath heeft de vakbonden uitgenodigd voor nader overleg. Maar die willen niet meer praten tot aan alle drie de punten tegemoet is gekomen.

Bij de staking zijn vijftien vakbonden betrokken. Opvallend is wel dat de grote vakbonden voor ambtenaren en docenten niet aan de actie meedoen. Ruim twee jaar geleden zaten bij een algehele staking veel wijken een dag zonder stroom en waren veel winkels en scholen dicht.

Bron: ANP/NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *