NU | Venezuela arresteert zes verdachten voor mislukte aanslag met bomdrones

Bodyguards beschermen Maduro tijdens drone-aanslag

Venezuela heeft zes verdachten gearresteerd voor de mislukte aanslag met bomdrones op president Nicolás Maduro. Dat heeft de minister van Binnenlandse zaken zondag bekend gemaakt.

De drones met explosieven gingen zaterdagavond af tijdens een toespraak van Maduro in de hoofdstad Caracas. De president bleef ongedeerd, maar zeven soldaten van de nationale garde raakten gewond door de explosie.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken wordt een van de verdachten ook verdacht van betrokkenheid bij een aanval op een militaire basis. Een andere verdachte zou in 2014 betrokken zijn geweest bij protesten tegen de zittende regering.

Geholpen door de Verenigde Staten

Na de aanslag sprak Maduro over een complot van rechts. Hij schreef de poging toe aan de vertrekkende Colombiaanse president, Juan Manuel Santos en ‘extreemrechts’ in Venezuela. Zij zouden zijn geholpen door de Verenigde Staten. De financiers van de aanslag zouden inde Amerikaanse staat Florida wonen.

John Bolton, De nationaal veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft gezegd dat zijn land niets te maken heeft met de explosieven. “Ik kan ondubbelzinnig zeggen dat er geen overheidsbemoeienis van de VS bij dit incident is,” zei Bolton in een interview met de Amerikaanse zender Fox News.

Bron: NU.nl/Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *